Blümel: S Červenkou a Krejčím jsem si užil každé střídání, jsou to neskuteční hráči

Matěj Blümel doplnil proti Finsku v elitní útočné formaci hvězdy Romana Červenku a Davida Krejčího. Při výhře 3:1 tato řada obstarala dva góly. Teprve jednadvacetiletý Blümel si nemohl souhru s ostřílenými válečníky vynachválit. Přímý přenos utkání Česko - Švýcarsko sledujte od 11:55 na ČT sport a webu ctsport.cz.

"Nevěřil jsem vůbec vlastním očím, když jsem byl s Romanem a Davidem napsaný v sestavě. Bylo to skvělé. Šel jsem do zápasu s tím, že si užiju každé střídání. A také jsem si to užil. Jak David, tak i Roman jsou neskuteční hráči, jedni z nejlepších v našem hokeji i historicky. Jsem strašně rád, že jsem si s nimi mohl zahrát na takovéhle úrovni. Uvidíme, jestli to ještě někdy přijde," pochvaloval si Blümel.

Přiznal, že hráč musí být s takovými spoluhráči neustále ve střehu. Krejčí i Červenka dokážou mnohdy vymyslet mimořádnou a nečekanou nahrávku.

"Kolikrát jsem dostal přihrávku, kdy jsem vůbec nečekal, že mě Krejča najde," přitakal Blümel. "Každá nahrávka byla navíc přesná. Bylo to fakt skvělé," dodal.

Přes 36 minut platil bezbrankový stav. "Samozřejmě tým může za takové situace znervóznět, ale skvělý tým neznervózní a počká si na ten první gól. Když se podíváme právě na Finy, když vyhráli mistrovství světa nebo olympiádu, taky hráli na výsledky 2:1 a podobně. Hokej se prostě ubírá takovým směrem, a když je to taktický boj, musí se to dodržovat a výsledky budou takhle těsné," podotkl Blümel.

O první gól se postaral právě pardubický útočník z dorážky, při níž nebylo tak úplně patrné, zda finského gólmana Juhu Olkinuoru překonal on, nebo Červenka.

"Já si myslím, že já. Bavili jsme se pak i s Romanem. Dopadlo to tak, že já jsme ještě hrál ten puk a on moji hokejku. Já jsem puk fakt cítil na hokejce, věděl jsem, že jsme ho dal já, ale přitom společnými silami," vysvětlil s úsměvem Blümel.

Úvodní gól byl hodně důležitý. "Já si myslím, že se nám i trošku ulevilo. Dali jsme první gól, v dalším střídání jsme dali další. I když potom snížili, tak jsme rádi, že jsme zápas dovedli do vítězného konce," pochvaloval si Blümel.

Na strážce české branky Karla Vejmelku vyslali Finové za celý zápas pouhých 12 střel. "Máme skvělý systém, s trenéry a videotrenéry se na každého soupeře připravujeme speciálně. Určitě nám to pomůže. Na druhou stranu, i když měli Finové jen dvanáct střel, tak to tam občas hořelo a sem tam nějaké šance měli. Byl to vyrovnaný a těžký zápas a jsem rád, že jsme to zvládli."

Národní tým si připsal čtvrtou výhru v řadě a může vyhrát další turnaj Euro Hockey Tour. Zdá se, že forma graduje.

"Jsme určitě šťastní. Všechny týmy posilují, chtějí se sehrát, aby byly připravené na mistrovství světa. Není to určitě žádný snadný turnaj. A nebyl ani v Ostravě. Když máme to vítězství v dosahu, tak do toho dáme všechno a uvidíme, na co to bude stačit. Na druhou stranu ten hlavní vrchol začíná až za týden," zdůraznil Blümel.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články