Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Američané v pohodovém tempu přehráli Brity. Swayman má po reprezentačním debutu nulu

Povinné vítězství s polovičním úsilím. Čtvrteční program světového šampionátu zahájili Američané vítězstvím 3:0 nad Velkou Británií. Skóre otevřel až ve druhé třetině Ben Meyers, na kterého ve třetí části navázal dvakrát Kieffer Bellows. Posila z Bostonu brankář Jeremy Swayman vychytal při svém debutu v seniorské reprezentaci nulu. Britové prohráli i čtvrtý zápas ve skupině B a v tabulce jsou poslední, podruhé za sebou se střelecky neprosadili.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Velká Británie - USA

Američané vstoupili do utkání proti outsiderovi na půl plynu, a hlavně nedisciplinovaně. V první třetině hráli hned čtyřikrát v oslabení, i když poslední trest pro Peekea rozhodčí udělili chybně. Britové však v početních výhodách nedokázali brankáře Bostonu Swaymana výrazněji ohrozit.

Ve druhé třetině zámořští hráči zvýšili aktivitu, překonat gólmana Whistleho se jim ale dlouho nedařilo. Bezbrankový stav se změnil až ve 29. minutě, kdy Peekeovu střelu usměrnil do branky Meyers. V nepříliš kvalitním zápase měli Američané střeleckou převahu, výraznější šance si ale nevytvářeli.

Uklidňující druhý gól přidal favorit po 58 sekundách třetí třetiny v přesilové hře díky Bellowsovi, jenž využil zaváhání britského brankáře. Útočník NY Islanders se ve 44. minutě opět v přesilovce postaral o další americký gól a o osudu duelu bylo jasno. Další branka již nepadla, i když syn bývalého kanadského útočníka Briana Bellowse v závěru sahal po hattricku.

Jedinou ztrátou Američanů tak bylo odstoupení obránce Merrilla z Minnesoty, který hrál stejně jako Swayman na turnaji poprvé. Už po dvou střídáních zamířil se zraněním do kabiny.

Skupina B (Tampere):

Velká Británie - USA 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 29. Meyers (Peeke, Schmidt), 41. Bellows (Gaudette, Farrell), 44. Bellows (Farrell, Schmidt). Rozhodčí: Ingram (Kan.), Stolc (Švýc.) - Merten (Něm.), Synek (SR). Vyloučení: 5:6. Využití: 0:2. Diváci: 4506.

Sestavy:

Velká Británie: Whistle - Richardson, Tetlow, D. Phillips, O'Connor, Ehrhardt, Clements, Sam Jones - Lake, Dowd, Neilson - Mosey, Conway, Perlini - Myers, J. Phillips, Waller - Hook, Lachowicz, Davies - Ferrara. Trenér: Peter Russell.

USA: Swayman - Seth Jones, Merrill, Peeke, Schmidt, Megna, L. Hughes, Blankenburg - Bellows, Gaudette, Farrell - Barber, Bordeleau, Kuhlman- Hayden, Meyers, Galchenyuk - Watson, Lafferty, Lettieri. Trenér: David Quinn.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články