Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Životní gól, ale ani si ho nepamatuju, smál se Kulich

Po největším momentu kariéry přišlo z euforie zatmění, a tak se musel hokejový útočník Jiří Kulich na gól, který poslal český tým do finále juniorského mistrovství světa, dívat zpětně. Kulich potvrzuje roli lídra. Přestože je mu teprve osmnáct let, v šesti zápasech vstřelil již šest branek. Tu zatím nejdůležitější v semifinále proti Švédsku, které v čase 69:10 rozhodl. Duel o zlato s Kanadou sledujte živě v noci na pátek v čase 0:30 na ČT sport a webu ctsport.cz.

"Je to neuvěřitelné, nemám ani slov. Je to neskutečná úleva a všichni si to užíváme. Je to super," radoval se Kulich po utkání, které Česko vyhrálo 2:1 v prodloužení.

Člen elitní formace byl rozhodující postavou prodloužení, ve kterém měli více ze hry Švédové. Až do poslední minuty, kdy si našlápl Kulich, dostal se až před brankáře Carla Lindboma a zápas rozhodl. "Životní gól. Připadám si jako ve snu. Ani si tu trefu nepamatuju, budu muset kouknout na záznam," smál se Kulich v rozhovoru pro hokej.cz.

Gratulace od Jágra a Pastrňáka

"Kluci a trenéři, gratuluji! Je radost se na vás koukat. Dominance. Kdo hokeji fandí – tleská. Kdo hokeji rozumí – mlaská," napsal Jágr krátce po utkání na Instagramu. "Gratulace, super výkon. Ještě jedna výhra," vzkázal na stejné sociální síti Pastrňák.

Český tým od 22. minuty prohrával 0:1 a vyrovnat se mu podařilo až v závěrečné power-play. Ve třetí třetině měl přitom výraznou převahu. "Věřili jsme od první do poslední sekundy, že utkání zvládneme," uvedl Kulich, jenž vyrovnávací trefu Davida Jiříčka přirovnal k brance Karla Rachůnka v semifinále seniorského MS v roce 2010 také proti Švédsku. Tragicky zesnulý bek tehdy vyrovnal při power-play osm sekund před koncem základní hrací doby.

Národní tým poté uspěl na samostatné nájezdy a postoupil do finále, ve kterém porazil 2:1 Rusko a získal zlaté medaile. Juniory teď čeká souboj s Kanadou. "Do půlnoci můžete být slavní, ale jakmile začne nový den, všechno se maže. Musíme zase zpátky do montérek. Nejdůležitější zápas kariéry nás teprve čeká," dodal Kulich odhodlaně.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články