Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Bláznivé derby rozhodl parádně Szturc. Junioři na úvod MS přestříleli Slováky

Vydatné federální derby na úvod mistrovství světa hráčů do 20 let. Čeští junioři v Edmontonu v prvním utkání z prosince odloženého šampionátu přestříleli 5:4 Slováky. Svěřenci Radima Rulíka sice nezvládli první třetinu, kdy dvakrát inkasovali, ale hned druhou část vyhráli 3:0. Po srovnání Slováků z 2:4 na 4:4 rozhodli Češi 110 sekund před koncem základní hrací doby. Skvělou individuální akcí se zaskvěl Gabriel Szturc. Další duel v základní skupině A čeká český výběr ve čtvrtek od 20:00 proti Finsku živě na ČT sport a ČT sport Plus.

Úvod českému týmu nevyšel a v čase 3:20 gólman Bednář poprvé inkasoval. Servác Petrovický ujel obráncům Hamarovi a Čechovi a zakončením na lapačku překonal českého gólmana. Za 157 sekund se po akci Mykluchy trefil z levého kruhu Kašlík. Rulíkův tým marně dobýval Latkóczyho branku a neprosadil se ani v 17. minutě po Kulichově akci kapitán Myšák. Při Honzekově vyloučení trefil čtyři sekundy před první pauzou po Svozilově přihrávce Szturc levou tyč.

V čase 22:22 se už český tým prosadil. Kos nejprve trefil tyč a vzápětí už Ryšavý po Menšíkově přihrávce do odkryté branky zakončil. Při Szturcově vyloučení měl možnost vrátit Slovensku dvoubrankový náskok Myklucha a z protiútoku měl šanci Jiříček.

Češi nevyužili přesilovku při Žabkově trestu, ale v 34. minutě se dočkali vyrovnání. Po Myšákově průniku dotlačil puk za Latkóczyho Gut. Vzápětí pomohla Bednářovi tyč při Mykluchově šanci. V čase 37:35 po Urbanově ráně doklepl puk do prázdné branky Šapovaliv.

Ve 48. minutě se dostal po Kulichově přihrávce za slovenské obránce Myšák, který z levého kruhu zamířil ke vzdálenější tyči. Češi po vyloučeních Čecha a Jiříčka nabídli soupeři přesilovku pěti proti třem a v čase 53:56 ji využil střelou z pozice za levým kruhem Rayen Petrovický. Vzápětí šel pykat Špaček a další výhodu dvou hráčů v poli proměnil Kašlík. O výhře ale rozhodl Szturc, který se po pravé straně natlačil před branku a skóroval.

Mistrovství světa hokejistů do 20 let v Edmontonu (Kanada):

Skupina A:

Česko - Slovensko 5:4 (0:2, 3:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 23. Ryšavý (Jiříček, Menšík), 34. Gut (Kulich, Myšák), 38. Šapovaliv (T. Urban, Měchura), 48. Myšák (Gut), 59. G. Szturc (D. Špaček) - 4. S. Petrovský, 6. Kašlík (Myklucha, R. Petrovický), 54. R. Petrovický (Dvorský), 57. Kašlík (S. Petrovský). Rozhodčí: Hennessey (USA), Holm (Švéd.) - Cottaneo (Švýc.), Rey (USA). Vyloučení. 5:4. Využití: 0:2.

Sestavy:

Česko: J. Bednář - Ticháček, Jiříček, Svozil, D. Špaček, Hamara, A. Čech - Kulich, Gut, Myšák - I. Ivan, G. Szturc, Chmelař - Kos, Menšík, Ryšavý - Měchura, Šapovaliv, T. Urban - Hauser. Trenér: Radim Rulík.

Slovensko: Latkóczy - R. Petrovický, Kmec, Stripai, Štrbák, Groch, Žabka, Bakala - Jedlička, Demek, A. Sýkora - S. Petrovský, Myklucha, Kašlík - Honzek, Dvorský, Faith - L. Nemec, Repčík, Stümpel - Mišiak. Trenér: Ivan Feneš.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články