Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Bláznivé derby rozhodl parádně Szturc. Junioři na úvod MS přestříleli Slováky

Vydatné federální derby na úvod mistrovství světa hráčů do 20 let. Čeští junioři v Edmontonu v prvním utkání z prosince odloženého šampionátu přestříleli 5:4 Slováky. Svěřenci Radima Rulíka sice nezvládli první třetinu, kdy dvakrát inkasovali, ale hned druhou část vyhráli 3:0. Po srovnání Slováků z 2:4 na 4:4 rozhodli Češi 110 sekund před koncem základní hrací doby. Skvělou individuální akcí se zaskvěl Gabriel Szturc. Další duel v základní skupině A čeká český výběr ve čtvrtek od 20:00 proti Finsku živě na ČT sport a ČT sport Plus.

Úvod českému týmu nevyšel a v čase 3:20 gólman Bednář poprvé inkasoval. Servác Petrovický ujel obráncům Hamarovi a Čechovi a zakončením na lapačku překonal českého gólmana. Za 157 sekund se po akci Mykluchy trefil z levého kruhu Kašlík. Rulíkův tým marně dobýval Latkóczyho branku a neprosadil se ani v 17. minutě po Kulichově akci kapitán Myšák. Při Honzekově vyloučení trefil čtyři sekundy před první pauzou po Svozilově přihrávce Szturc levou tyč.

V čase 22:22 se už český tým prosadil. Kos nejprve trefil tyč a vzápětí už Ryšavý po Menšíkově přihrávce do odkryté branky zakončil. Při Szturcově vyloučení měl možnost vrátit Slovensku dvoubrankový náskok Myklucha a z protiútoku měl šanci Jiříček.

Češi nevyužili přesilovku při Žabkově trestu, ale v 34. minutě se dočkali vyrovnání. Po Myšákově průniku dotlačil puk za Latkóczyho Gut. Vzápětí pomohla Bednářovi tyč při Mykluchově šanci. V čase 37:35 po Urbanově ráně doklepl puk do prázdné branky Šapovaliv.

Ve 48. minutě se dostal po Kulichově přihrávce za slovenské obránce Myšák, který z levého kruhu zamířil ke vzdálenější tyči. Češi po vyloučeních Čecha a Jiříčka nabídli soupeři přesilovku pěti proti třem a v čase 53:56 ji využil střelou z pozice za levým kruhem Rayen Petrovický. Vzápětí šel pykat Špaček a další výhodu dvou hráčů v poli proměnil Kašlík. O výhře ale rozhodl Szturc, který se po pravé straně natlačil před branku a skóroval.

Mistrovství světa hokejistů do 20 let v Edmontonu (Kanada):

Skupina A:

Česko - Slovensko 5:4 (0:2, 3:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 23. Ryšavý (Jiříček, Menšík), 34. Gut (Kulich, Myšák), 38. Šapovaliv (T. Urban, Měchura), 48. Myšák (Gut), 59. G. Szturc (D. Špaček) - 4. S. Petrovský, 6. Kašlík (Myklucha, R. Petrovický), 54. R. Petrovický (Dvorský), 57. Kašlík (S. Petrovský). Rozhodčí: Hennessey (USA), Holm (Švéd.) - Cottaneo (Švýc.), Rey (USA). Vyloučení. 5:4. Využití: 0:2.

Sestavy:

Česko: J. Bednář - Ticháček, Jiříček, Svozil, D. Špaček, Hamara, A. Čech - Kulich, Gut, Myšák - I. Ivan, G. Szturc, Chmelař - Kos, Menšík, Ryšavý - Měchura, Šapovaliv, T. Urban - Hauser. Trenér: Radim Rulík.

Slovensko: Latkóczy - R. Petrovický, Kmec, Stripai, Štrbák, Groch, Žabka, Bakala - Jedlička, Demek, A. Sýkora - S. Petrovský, Myklucha, Kašlík - Honzek, Dvorský, Faith - L. Nemec, Repčík, Stümpel - Mišiak. Trenér: Ivan Feneš.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články