Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Stává se to i gólmanům v NHL, řekl Dostál o chybě. Během turnaje musel na kapačky

Zažil snad nejhorší klíčový zápas na turnajích v mládežnických reprezentacích. Brankářská jednička pro domácí šampionát juniorů Lukáš Dostál svůj tým držel, až na jednu individuální chybu, a čelil neustálému tlaku Švédů. Od hokejistů Tre kronor nakonec dostal pět branek a Češi po porážce 0:5 na turnaji končí.

Brankář Lukáš Dostál po chybě a obdržené brance od Švédů
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Mrzí porážka i z toho pohledu, že jde o poslední turnaj tohoto ročníku?
Přesně tak, je možné, že se s hodně klukama v dohledné budoucnosti nepotkám. Poté této stránce mě to dost mrzí, protože s klukama jsem se potkával už od šestnáctek. Točí se tu pořád stejní hráči. Měli jsme výborný charakter, výborné pouto. Bohužel to nedopadlo, všichni jsme si ten konec představovali jinak.

Jak jste viděl utkání a rozložení sil z brány?
Nebudu chodit kolem horké kaše. Švédové nás přehráli a ukázali svou kvalitu. Trochu jsme doplatili na oslabení a bohužel to nedopadlo.

Bylo těžké se sebrat po tom druhém nešťastném gólu?
Stává se to i gólmanům v NHL. Samozřejmě mě to mrzí. Nechci říct, že to úplně zlomový, ale určitě důležitý gól pro Švédy. Nechci se tady obhajovat, bohužel jsem trochu zamrzl a viděl jsem v podstatě tři Švédy, kteří se na mě valili a zavřeli mi mantinely. Trochu jsem se zasekl a byl už jeden Švéd u mě. Chtěl jsem to jen odhodit a bohužel jsem mu puk nahrál. Videí na internetu je hodně, jak to někteří gólmani udělali. Snažil jsem se dál chytat. Prostě furt zůstat v zápase a myslím, že se mi to, i když jsem dostal pět gólů, tak nějak trochu podařilo. Po celý zápas jsem se cítil dobře.

Zažil jste hodně podivné dva týdny. V přípravě se Slovenskem smolný gól, nemoc…
Prostě se to tak potkalo. Dva týdny, které mně nevyšly. Nemoc, kterou jsem měl, byla hodně nepříjemná. Byl jsem vůbec rád, že jsem se dal do kupy. Sám se ptám, proč se to tak sešlo.

Jakou nemoc jste prodělal?
Teď už to asi nebude tajemstvím, po zápase s Němci jsem v podstatě celou noc zvracel. Pak jsem brzo ráno jel do nemocnice, protože zvracení nešlo zastavit. Byl jsem na kapačkách, moc chuť k jídlu jsem neměl, měl jsem podrážděný žaludek. Byl jsem vůbec rád, že jsem se dal do kupy.

Jak se budete celkově ohlížet za mistrovstvím?
Určitě bych v prvé řadě chtěl poděkovat fanouškům, kteří byli úžasní a vytvořili nám tady neuvěřitelnou atmosféru. To je něco, co si odnesu. Ale pocit z toho, že jsme to nezvládli, bude určitě převládat. Bude mě to mrzet. Hledám jen těžko slova, protože jsme měli v týmu obrovský charakter. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články