Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Plexiskla jsou tu všelijaká, řekl Malík o smolném gólu. V případě problému by chytal Pekař

A je to kompletní. V brance juniorské hokejové reprezentace na mistrovství světa v Ostravě se protočili všichni tři gólmani. Ten poslední Nick Malík naskočil do akce kvůli zranění Lukáše Paříka ještě v první třetině za stavu 0:4 v oslabení a při porážce 2:7 s Kanadou inkasoval i jeden smolný gól.

Brankář juniorské reprezentace Nick Malík
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Naskočil do rozjetého vlaku při přesilovce Kanaďanů, ale nezacloumalo to s ním. "Bylo to super, před domácím publikem, užil jsem si to. Nebyl jsem vůbec pod tlakem. Šel jsem do branky s tím, že nemám co ztratit. Přesilovku jsme pak ubránili," těšilo Malíka.

První branku dostal až krátce po polovině druhé třetiny a to dost smolný. Nahozený puk se nešťastně odrazil od mantinelu mezi tím, co Malík najížděl za branku. Liam Foudy měl jednoduchou práci a zvýšil na 5:2. 

"Víme, že jsou tady plexiskla všelijaká. Jsou tam švy uprostřed, nestalo se to poprvé. Bohužel k tomu došlo, když jsem vyjel z brány a Kanaďan dával do prázdné. Neměl jsem vyjíždět. Poučím jsem se z toho," pronesl sedmnáctiletý gólman.

Rozjetí Kanaďané, navíc smolný gól. Vyhlídky do dalšího průběhu zápasu nebyly ideální. "Chtěl jsem se pak jen soustředit na každý puk na sto procent. Chyby se prostě stanou, mně nebo někomu jinému. Snažil jsem se potom udělat maximum, aby se nestala další," uvedl Malík.

Pokud by se talent Třince zranil, byl by český tým v problémech poté, co odkulhal Lukáš Pařík do kabiny. "Byla varianta, že by mohl jít do brány Matěj Pekař. Ale nikdo nad tím nechtěl přemýšlet. Nevím, jestli v brance vůbec někdy stál. Myslím ale, že by to zvládl. Je bojovník, možná i proto on," pousmál se Malík. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články