Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Patnáct gólů a rozhodnutí až v prodloužení. Američané přestříleli Švédy, bronz zařídil Lucius

Duel o třetí místo na mistrovství světa do dvaceti let se proměnil v neuvěřitelnou gólovou přestřelku. V Halifaxu se nakonec radovali Američané, kteří udolali Švédy 8:7 v prodloužení. Seveřané přitom prohrávali po polovině utkání 3:5, ale na začátku třetí třetiny zase vedli 6:5. Za stavu 7:7 se však šlo do nastavení, které ukončil Chaz Lucius po dvou minutách.

Je nám líto, video expirovalo.
Švédové bronz neobhájili, po přestřelce slaví Američané

Američané mohli zvítězit už v základní hrací době, neboť nejprve srovnali na 6:6 ve 49. minutě po brance Lukea Hughese, dalšího člena hokejového klanu, a po trefě Cuttera Gauthiera byli bronzu zase blíž. Do konce třetí třetiny zbývalo 97 sekund.

Jenže přestřelka tím neskončila. Švédy zachránil Filip Bystedt pouhých 22 sekund před závěrečným hvizdem a šlo se do prodloužení. V něm uzavřel Lucius hattrick a vrátil Spojené státy na medailové umístění.

Na předchozím šampionátu v Edmontonu vypadli Američané ve čtvrtfinále s českým týmem. Bronzové medaile slaví znovu po pěti letech. Švédům se naopak nepodařilo obhájit bronz, když na dohrávaném turnaji v létě zdolali právě český výběr.

Mistrovství světa hokejistů do 20 let v Halifaxu (Kanada):

O 3. místo: USA - Švédsko 8:7 v prodl. (1:0, 4:5, 2:2 - 1:0)

Branky a nahrávky: 3. Cooley (Snuggerud), 22. Ufko (Snuggerud, Blake), 26. Lucius (Blake), 31. Gauthier (Cooley, McGroarty), 34. Lucius (Ufko), 49. L. Hughes (McGroarty), 59. Gauthier (McGroarty, Brindley), 63. Lucius (Hutson, Savage) - 24. Bystedt (Lekkerimäki, Rosen), 27. O. Pettersson (Sandin-Pellikka), 29. Carlsson (Wagner, Bystedt), 39. Oscarson (Carlsson, Jansson), 40. Öhgren, 44. Östlund (E. Pettersson, Strömgren), 60. Bystedt (Rosén, Jansson). Rozhodčí: Campbell, Hamilton (oba Kan.) - Hautamäki (Fin.), Persson (Švéd.). Vyloučení: 3:4, navíc Lysell (Švédsko) 5 min. a do konce utkání. Využití: 3:1. Diváci: 9031.

USA: Augustine (41. Mbereko) - Behrens, L. Hughes, Hutson, Mittelstadt, Peart, Ufko, Chesley - Gauthier, Cooley, Snuggerud - Lipkin, Lucius, Blake - Duke, Savage, McGroarty - Connors, Stramel, Brindley - Laba. Trenér: Rand Pecknold.

Švédsko: Lindbom - Sjöholm, Engström, Sandin-Pellikka, Norén, Jansson, E. Pettersson, od 21. navíc Odelius - Lekkerimäki, Stjernborg, Rosén - Wagner, Bystedt, Carlsson - Strömgren, Öhgren, Östlund - O. Pettersson, Oscarson, Robertsson - Lysell. Trenér: Magnus Havelid.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články