Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Očekávaná rána pro český výběr. Jiříček po zranění na šampionátu dohrál

Dalo se to čekat. Hrozivě vypadající zranění Davida Jiříčka v utkání proti Kanadě potvrdilo černý scénář a stěžejní bek české dvacítky do mistrovství světa juniorů už nezasáhne. Osmnáctiletý hráč extraligové Plzně si poranil vazy v levém koleně po srážce s Willem Cuyllem. Přímý přenos utkání Německo – Česko sledujte na programu ČT sport a webu ctsport.cz v noci na úterý od 01:00.

"David Jiříček má vazové poranění v oblasti levého kolena a do mistrovství světa juniorů v Kanadě už bohužel nezasáhne. Včerejší předběžná diagnóza reprezentačního lékaře Jaroslava Budína byla potvrzena dnešní magnetickou rezonancí," uvedl tiskový mluvčí české dvacítky Ondřej Kalát.

"Zítra odletí zpět do České republiky. Obdržel kompletní výsledky magnetické rezonance a předá je svému klubovému lékaři, který následně rozhodne o dalším postupu," dodal Kalát.

Jiříček startoval na druhém juniorském mistrovství světa a má na kontě už i čtyři zápasy v dresu české reprezentace. V červenci jej čeká draft NHL a podle prognóz by mohl atakovat první desítku výběru talentů pro nejlepší ligu světa.

"Všichni víme, že David je velkou nadějí českého hokeje. Samozřejmě to mužstvo nějakým způsobem poznamenalo, na druhou stranu v týmu hrají beci jako Jirka Ticháček, David Moravec a Michal Hrádek, kluci, kteří hrajou extraligu, tak to musí vzít oni. Bohužel i tyhle věci k hokeji patří," komentoval ztrátu Jiříčka už po utkání s Kanadou trenér Karel Mlejnek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články