Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Občan Zegras. Spojené státy mají druhého Kanea, který předvádí podobná kouzla

Nabere rychlost a nečekaně předvede s pukem otočku, po které najde spoluhráče přesnou přihrávkou. Nejen takovými kousky připomíná Patricka Kanea. Trevor Zegras, ofenzivní hvězda USA na juniorském šampionátu, se na ledě baví podobně jako jeho originální předloha z Chicaga Blackhawks. Nejen to ale spojuje oba hráče.

Trevor Zegras z USA v utkání proti českým juniorům
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Podobně jako Kane také Zegras prošel pověstným americkým hokejovým programem (National Team Development Program), který rekrutuje budoucí hvězdy NHL. V Ostravě je aktuálně 12 hráčů, kteří prošli mládežnickým výběrem Spojených států.

Kromě Zegrase, kterého si na posledním draftu vybral Anaheim na deváté pozici, jde například o Alexe Turcottea (5. celkově, Los Angeles), Spencera Knighta (13., Florida), Camerona Yorka (14., Philadelphia) nebo Colea Caufielda (15., Montreal).

Stejně jako Kane je i Zegras spíš menšího vzrůstu, o to větší talent z něj čiší. Nejvíce se ale nabízí asociace s hokejovými parádičkami. Zegras podobně jako Kane dokáže improvizovat nejen na místě, ale také v rychlosti. Z obránců pak dělá tréninkové kužely.

Ukázka Zegrasových asistencí na branky USA:

Je nám líto, video expirovalo.
Gól v utkání USA – Česko: Drury – 3:2 (27. min.)

"Přihrát na gól je pro mě nejlepší věc na světě. Nevím, něco na tom prostě je," uvedl Zegras k faktu, že raději spoluhráče nachází, než že by sám zakončoval.

Slova obdivu má pro Zegrase i Caufield. "Jeho přihrávky jsou neuvěřitelné. Dělá šílené kousky a je skvělé ho sledovat," potvrdil hráč draftovaný Montrealem Canadiens.

Na turnaji Zegras vládne celkové produktivitě s devíti asistencemi a z jeho pasů těží hlavně jeho parťák z útoku Arthur Kaliyev. Jako rozený kanonýr se tak skvěle doplňuje s nahrávačem, jako je právě Zegras.

Podívejte se pro srovnání na jednu z typických piruet Patricka Kanea:

"Je to perfektní střelec. Moc toho nenamluví, ale je báječné s ním hrát, miluju to. Vždycky, když hrajeme spolu, tak máme vážně dobrou chemii, takže to je paráda," objasnil naopak hovorný Zegras.

Připomíná svou hrou ještě někoho jiného? "Austona Matthewse. Ale Kane byl můj nejoblíbenější hráč, když jsem vyrůstal. Díval jsem se na jeho góly a asistence. Takže to byl hráč, kterého jsem hodně sledoval," prozradil o sobě Zegras.

Velikost ostravského kluziště si na šampionátu evidentně užívá. Je vidět, že mu větší prostor vyhovuje, ale není to něco, na čem by lpěl. "Někdy je to zvláštní přejít z úzkého kluziště na větší led, ale nemám s tím nějaké problémy," prohlásil Zegras.

Zdroj
ČT sport, youtube.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články