Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Neuznaný gól? Nenechali jsme se tím otrávit, naopak nás to nakoplo, prohlásil Čajka

Vyrovnávacím gólem ve třetí třetině zajistil českému týmu bod po šedesáti minutách, který může mít v konečném důsledku cenu zlata – v tomto případě postupu do čtvrtfinále juniorského šampionátu. Petr Čajka doklepl v přesilové hře volný puk a po úspěšné dorážce upravil proti Spojeným státům na 3:3. Američané pak v prodloužení sice rozhodli o výhře, ale český útočník si zisk bodu pochvaloval.

Petr Čajka se raduje se Šimonem Kubíčkem v objetí
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

"Myslím si, že jsme odehráli velmi kvalitní utkání. Bohužel to na konci nestačilo. Šli jsme do toho zápasu s tím, že ho jdeme vyhrát, ale každý bod se počítá a my jsme i za ten bod strašně rádi," řekl Čajka k faktu, že i těsná porážka může nakonec reprezentaci pomoct.

Hráči vnímali skvělou atmosféru zaplněné haly, která hnala české hráče dopředu. "Odmakali jsme to. Fanoušci nám strašně pomohli. Trenér řekl, že byl s námi spokojený. Hráli jsme prakticky na deset útočníků a šest obránců posledních dvacet minut, takže nějaká únava tam je. Bod s Amerikou je cenný a dobrý," hodnotil Čajka.

Před jeho vyrovnávací trefou Češi dopravili puk do sítě, ale branka Šimona Kubíčka byla odvolána po kontaktu útočníka Ondřeje Pavla s brankářem Spencerem Knightem.

"Rozhodčí nám neuznali gól, o kterém si myslíme, že uznat měli. Podle mě tam k žádnému nedovolenému bránění gólmana nedošlo. A došli jsme s nimi až do prodloužení, takže jedna blbá střela a mohlo nám to spadnout. A mohli jsme místo bodu brát dva a bylo by všechno jinak. Skončilo to ale tak, jak to skončilo," mrzelo Čajku.

Incident s neuznanou brankou spustil v obecenstvu velkou nevoli a fanoušci začali sborově pískat. "Bylo tam strašně moc emocí. Celá hala řvala, nás to akorát hnalo dopředu. Měli jsme přesilovku, kterou jsme vzápětí využili, takže jsme se tím nenechali nějak otrávit, ba naopak nás to nakoplo. A ten gól byl super," těšilo Čajku.

O českém osudu může rozhodnout už odpolední duel mezi Ruskem a Německem, který může hráčům buď pomoct, nebo dokonce přitížit v kýženém postupu.

"Bereme to v potaz, ale určitě se nenecháme rozhodit, i kdyby to dopadlo jakkoliv. My do zápasu s Kanadou půjdeme jako s Američany a pokusíme se o to porvat a vyhrát. Buď to dopadne, nebo ne. Já si myslím, že s takovým výkonem můžeme hrát s kýmkoliv," burcoval Čajka.

O fyzickou připravenost pro utkání s Kanadou neměl Čajka strach, přestože reprezentaci vyrovnaný duel sebral v okleštěné sestavě mnoho sil. "Síly načerpáme, hrajeme až večer. Takže se dobře vyspíme a určitě se na to připravíme," dodal na závěr.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články