Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Na Švédy se připravovali už i marodi včetně Dostála. Český tým ale startera tají

Dobrá zpráva, český tým je před klíčovým duelem juniorského šampionátu kompletní, tedy vyjma již dříve avizovaných konců na turnaji Jana Jeníka a Jakuba Lauka. Na rozbruslení před čtvrtfinále se Švédskem byla i původní jednička pro tento turnaj Lukáš Dostál a útočník Jan Šír. Přímý přenos utkání sledujte od 20:00 na programu ČT sport či webu ctsport.cz.

Brankář Lukáš Dostál
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Dostál i Šír, kteří poslední dvě utkání skupiny proti USA a Kanadě vynechali, na ledě v tréninkové hale nechyběli. Češi si také oddechli, že dodatečný trest za faul proti Kanadě nedostal Otakar Šik.

"Měli jsme velkou radost, že se Honza Šír vrátil do sestavy. K dispozici jsou i všichni tři gólmani, kteří rozbruslení také absolvovali," pronesl asistent trenéra Aleš Krátoška.

Kdo nastoupí v brance? Český tým informaci tají. "Máme jasno, ale napoví až oficiální line-up před zápasem," řekl Krátoška. Nicméně při faktu, že Dostál byl určen jako jednička pro šampionát, předpokládá se jeho start. Lukáš Pařík a Nick Malík jsou také v pořádku.

Švédové ovládli třineckou skupinu a pouze jednou neuzmuli tři body, nýbrž dva za výhru v prodloužení nad Finskem. "Kvalita švédského týmu je opravdu velká. Nicméně, co jsme měli zmapované v průběhu sezony a potvrdilo se to i na turnaji, jsou hodně aktivní. Musíme se na to připravit," dodal Krátoška.

Program čtvrtfinále a plán vysílání:

12:30 (Třinec) Švýcarsko - Rusko

15:00 (Ostrava) Kanada - Slovensko - ČT sport a web ctsport.cz

17:30 (Třinec) USA - Finsko

20:00 (Ostrava) ČR - ŠvédskoČT sport a web ctsport.cz

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články