Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kapitán dvacítky Myšák se dostal do All Star týmu MS

Útočník Jan Myšák se dostal do All Star týmu mistrovství světa hokejistů do 20 let v Edmontonu. V nejlepší sestavě podle akreditovaných novinářů je prvním českým hráčem od šampionátu v roce 2018, kdy byl v All Star týmu jiný útočník Filip Zadina.

Kapitán českého výběru Myšák pomohl k postupu mezi nejlepší čtyři týmy osmi body v sedmi utkáních za pět branek a tři nahrávky. Byl nejproduktivnějším českým hráčem a v bodování šampionátu se zařadil na osmé místo.

Dvacetiletý litvínovský odchovanec Myšák, jenž loni podepsal tříletou vstupní smlouvu s Montrealem na 2,8 milionu dolarů, byl zároveň spolu s Američanem Carterem Mazurem druhým nejlepším střelcem turnaje. Nejlepším kanonýrem byl Mason McTavish s osmi zásahy.

McTavish se zařadil po bok slavných kolegů

Právě kapitán zlatého kanadského mužstva McTavish se stal králem individuálních ocenění. Nejproduktivnější hráč turnaje byl zvolen nejlepším útočníkem i hráčem.

Devatenáctiletý talent si připsal 17 bodů za osm branek a devět asistencí. Vítězstvím v bodování McTavish napodobil krajany Dalea McCourta (1977), Waynea Gretzkyho (1978), Shaynea Corsona (1986), Martyho Murrayho (1995), Jaromea Iginlu (1996), Mikea Cammalleriho (2002), Nigela Dawese (2004), který od sezony 2015/16 reprezentuje Kazachstán, Patriceho Bergerona (2005), Codyho Hodgsona (2009), Braydena Schenna (2011), Ryana Nugenta-Hopkinse (2013) a Sama Reinharta (2015).

McTavishe si vybral loni v prvním kole draftu na třetí pozici Anaheim, za který v minulé sezoně sehrál devět zápasů a připsal si tři body za dva góly a jednu přihrávku. Působil také v San Diegu v AHL a Peterboroughu i v Hamiltonu v OHL. V únoru se představil na olympijských hrách v Pekingu.

Rekord MS drží Švéd Peter Forsberg, který v roce 1993 na domácím šampionátu zaznamenal v sedmi zápasech 31 bodů za sedm branek a 24 asistencí.

Vedle McTavishe a Myšáka se do útoku All Star týmu prosadil ještě Fin Joakim Kemell. V obraně figurují Olen Zellweger (Kanada) a Emil Andrae (Švédsko), do branky vybrali novináři Švéda Jespera Wallstedta.

Ten je zároveň nejlepším brankářem podle direktoriátu turnaje, jako nejlepší obránce byl vybrán Kasper Puutio z Finska.

Nejlepší hráči podle direktoriátu turnaje:

Brankář: Jesper Wallstedt (Švéd.),

obránce: Kasper Puutio (Finsko),

útočník: Mason McTavish (Kanada).

All Star tým (podle akreditovaných novinářů): Jesper Wallstedt (Švédsko) - Olen Zellweger (Kanada), Emil Andrae (Švédsko) - Mason McTavish (Kanada), Joakim Kemell (Finsko), Jan Myšák (ČR).

Nejužitečnější hráč: Mason McTavish (Kanada).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články