Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Junioři narazí na úvod příštího šampionátu v Göteborgu na Slováky

Prvním soupeřem české hokejové reprezentace do 20 let na mistrovství světa v Göteborgu bude v úterý 26. prosince v poledne Slovensko. Obhájci stříbra z letošního juniorského šampionátu v kanadských městech Halifax a Moncton budou hrát své duely v základní skupině B v hale Frölundaborg pro 6044 diváků. Program šampionátu zveřejnila Mezinárodní hokejová federace.

Druhý zápas čeká český tým o den později od 17:00 proti nováčkovi elitní kategorie Norsku. V pátek 29. prosince změří síly opět od 17:00 se Spojenými státy americkými. Ve stejný čas na silvestra uzavře vystoupení v základní skupině proti Švýcarsku.

Ve skupině A v hale Scandinavium pro 12 044 fanoušků budou hrát spolu s domácím Švédskem obhájce titulu Kanada, Finsko, Lotyšsko a Německo. Čtyři celky z každé základní skupiny postoupí do čtvrtfinále, které je na programu v úterý 2. ledna.

O dva dny později se odehrají semifinále. Boj o zlato začne v pátek 5. ledna v 19:30 a už od 15:00 se bude bojovat o bronz. Celky z posledních míst ve skupinách budou hrát na dva vítězné zápasy o udržení.

Skupiny mistrovství světa hokejistů do 20 let v Göteborgu ve Švédsku (26. prosince 2023 – 5. ledna 2024):

Skupina A (hala Scandinavium): Kanada, Švédsko, Finsko, Německo, Lotyšsko.

Skupina B (hala Frölundaborg): Česko, USA, Slovensko, Švýcarsko, Norsko.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články