Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Speedway GP 2024

Dvacítka se musí dál prát bez Jiříčka, obránce do MS již nezasáhne

Zranění kolene z úvodního duelu se Slováky se pro Adama Jiříčka stalo osudným. Obránce do juniorského mistrovství světa již nezasáhne. Soupisku českého týmu doplnili beci Matěj Prčík a Tomáš Galvas i útočník Adam Židlický, kteří šanci mohou dostat již v odpoledním zápase. Utkání Norko – Česko sledujte v živém přenosu od 16:55 na ČT sport a ČT sport Plus.

Jiříček v přípravě proti Lotyšsku
zdroj: Český hokej/Facebook

Doplnění Prčíka s Galvasem na soupisku je reakcí na zranění Jiříčka v utkání proti Slovensku. "Adam Jiříček ještě dnes odletí domů a ve čtvrtek má naplánovanou v České republice magnetickou rezonanci, která ukáže, jaký charakter zranění přesně utrpěl. S jistotou ale už můžeme říct, že do turnaje už nezasáhne," řekl Augusta. Sedmnáctiletý plzeňský bek si poranil koleno.

Augusta se svými asistenty mají k dispozici tři brankáře, sedm obránců a 13 útočníků. Vedení národního týmu využilo pravidla Mezinárodní hokejové federace, že na základě potvrzené lékařské zprávy může být zraněný hráč nahrazen. Místo Jiříčka tak dopsalo útočníka Židlického. Na soupisku se tak nevešli Matěj Maštalířský a Šimon Slavíček, kteří by ale s týmem měli dál ve Švédsku trénovat.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články