Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Další rána pro útok dvacítky. Jeník na MS končí, dopsán je Střondala. Dostál už trénoval

Obávané předpoklady se naplnily a zranění kolena útočníka Jana Jeníka z duelu s USA je natolik vážné, že na juniorském mistrovství světa končí. Na soupisku byl trenéry přidaný centr Vojtěch Střondala. Marodi brankář Lukáš Dostál a forvard Jan Šír už trénovali, ovšem dnešní utkání s Kanadou ještě vynechají. Do branky se tedy postaví Lukáš Pařík. Přímý přenos duelu sledujte od 19:00 na programu ČT sport a webu ctsport.cz.

Útočník dvacítky Jan Jeník
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

"Honzovo zranění se nějakým způsobem potvrdilo a turnaj pro něj skončil. Pro tým je to oslabení, ale na druhou stranu jsme viděli, co to s ním včera udělalo. Kluci se semkli a hráli skvěle jako tým," prohlásil po rozbruslení asistent trenéra Patrik Eliáš.

Na turnaji se tedy po zaplnění posledního volného místa na soupisce nepředstaví obránci Ivan Lytvynov z Českých Budějovic a Jan Mlčák z Litoměřic. Naopak Mlčákův spoluhráč z prvoligového Stadionu se bude trenérskému štábu hodit, vyřeší problém s centry.

"Padli nám dva důležití hráči Jeník a Lauko. Vojta bude připravený už do zápasu s Kanadou. Ještě visí otazník nad Honzou Šírem. Máme jedenáct útočníků, kluci se nám budou muset protočit. Můžou na druhou stranu být rádi, že mají více času na ledě. Role se najednou trochu mění. Vašek Varaďa to v duelu s Američany točil dobře a vyrovnaně," řekl Eliáš.

Pozitivní je i fakt, že v brance už slajdovala na rozbruslení od tyčky k tyčce jednička pro šampionát Lukáš Dostál po dvoudenní absenci způsobené nemocí. "Cítil se líp. Měl dva dny úplně volno, takže to není o tom, aby šel do zápasu s Kanadou. Pářa ale odchytal dobře utkání s Amerikou, měl to dobře postavený a jde do duelu proti Kanadě," sdělil Eliáš.

Střondala se představí vyloženě na domácí půdě

Hbitému útočníkovi měřícímu pouhých 170 centimetrů se zatím letos v první lize bodově daří. V Litoměřicích z 28 zápasů nasbíral 24 bodů, z toho šest branek.

Na šampionátu trénoval s týmem a čekal na verdikt. "Je to o trpělivosti, když to člověk zvládne, má pak o to větší radost. Na druhou stranu je to škoda kvůli klukům, kteří se zranili. Budu pro tým předvádět, co ve mně je," dušoval se.

Odchovanec Poruby, který se snažil tři roky prosadit v brněnské Kometě, si připíše prestižní start na šampionátu v rodném městě. "Samozřejmě přijde rodina a přítelkyně, je o motivaci navíc. Je pro koho hrát, také pro diváky, kteří tady jsou úžasní," dodal Střondala. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články