Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Chmelař: Máme výbornou partu, za výkony ve skupině jsem na tým strašně pyšný

Čtyři zápasy v základní skupině, čtyři velmi kvalitní výkony. Z dvanácti možných získali čeští hokejisté na juniorském světovém šampionátu deset bodů, Německo na závěr bojů ve skupině A v Halifaxu rozstříleli 8:1. Dvěma góly a jednou asistencí přispěl k úspěchu Jaroslav Chmelař. Po utkání devatenáctiletý útočník ocenil souhru v útočné formaci, ale i celý tým za to, jakým stylem si zajistil postup do dalších bitev.

Proti Němcům česká reprezentace na ledě po drtivou většinu času dominovala a velký podíl na tom měla druhá útočná formace, která obstarala tři branky. Vedle Chmelaře se mezi střelce zapsal i Gabriel Szturc.

"Bylo to super, naše lajna fungovala a dávali jsme si to. Kluci mi to dvakrát naservírovali a mně už jen stačilo poslat puk do branky," popsal Chmelař.

Němci do utkání vstupovali povzbuzení důležitou výhrou nad Rakouskem, díky níž získali jistotu postupu do vyřazovacích bojů a zároveň i setrvání mezi elitou. Souboj s Českem se jim nepovedl.

"Takhle vysoký výsledek? Nevím, jestli mě to nějak překvapilo," přemítal Chmelař. "Chtěli jsme zkrátka praktikovat naši hru a tím jsme je prostě přetlačili," dodal.

Co za prozatímní českou pohodou stojí? "Projevuje se, jakou máme partu," prohlásil Chmelař. "Hrajeme pospolu, jsme blízko u sebe. Na tým jsem strašně pyšný," řekl Chmelař.

Čeští junioři na sebe výkony ve skupině vytvořili zároveň určitý tlak. Očekávání spojená s tím, že by mohli ještě vylepšit čtvrté místo ze srpnového šampionátu, jsou nyní velká. Sami se však myšlenkám na medaili nicméně zatím spíše vyhýbají.

"Musíme se teď soustředit jen na nejbližší zápas. Stejně jako jsme to dělali ve skupině. Nechci v tuhle chvíli nic predikovat. Jako tým prostě dál půjdeme do každého zápasu se vším, co máme, a pro úspěch uděláme maximum," ujistil Chmelař.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články