Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Češi mají jistou vstupenku do čtvrtfinále. Pomohla jim výhra Finů nad Slovenskem

Ještě před utkáním s Lotyšskem mají čeští junioři jistotu postupu do čtvrtfinále světového šampionátu v kanadském Edmontonu. Rozhodl o tom výsledek duelu Finska se Slovenskem. Severští hokejisté přestříleli slovenský výběr do dvaceti let 9:3 a upevnil jim tak čtvrtou pozici v neúplné tabulce základní části turnaje. Poslední představení Čechů ve skupině A sledujte živě od půlnoci na stanici ČT sport a ČT sport Plus.

Finové budou hrát v pondělí s Kanadou o první místo, Slováci musejí doufat, že Lotyši český výběr neporazí, aby nepřišli o play-off. Potencionálními soupeři Česka pro středeční čtvrtfinále zůstávají Spojené státy americké, Švédsko i Německo.

Do vedení dostal Finsko už po 35 sekundách Kasper Simontaival. V 8. minutě sice vyrovnal Peter Repčík, ale v čase 14:02 vrátil obhájcům bronzu náskok v početní výhodě Joel Määttä. Ještě v závěru první třetiny dostal Adam Sýkora trest na pět minut a do konce utkání a po 24 sekundách druhé části využil přesilovou hru Roni Hirvonen.

Ve 28. minutě dostal Slovensko zpět na kontakt Servác Petrovský, ale ve zbytku druhé třetiny rozhodli o osudu utkání druhým gólem v utkání Määttä, který využil přesilovku, Aatu Räty a Oliver Kapanen. Ve 47. minutě zvýšil Kalle Väisänen na 7:2 a po korekci stavu Libora Nemce ještě zužitkovali další dvě přesilovky Simontaival a Kasper Puutio.

Mistrovství světa hokejistů do 20 let v Edmontonu (Kanada):

Skupina A.

Finsko - Slovensko 9:3 (2:1, 4:1, 3:1)

Branky a nahrávky: 1. Simontaival (Hirvonen), 15. J. Määttä, 21. Hirvonen (Simontaival, Puutio), 32. J. Määttä (Järventie, Kemell), 37. Aatu Räty (Kemell, Niemelä), 39. O. Kapanen (Rafkin, Järventie), 47. Väisänen (J. Mäenpää, Rajaniemi), 52. Simontaival (Puutio, Aatu Räty), 56. Puutio (Atu Räty, Niemelä) - 8. Repčík (Groch), 28. Petrovský (R. Petrovický, L. Nemec), 50. L. Nemec (R. Petrovický, Mišiak). Rozhodčí: Fernandez (USA), Kova (Fin.) - Hofer (Něm.), Huseby (Kan.). Vyloučení: 2:6, navíc A. Sýkora (SR) 5 min. do konce utkání. Využití: 5:0. Diváci: 659.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články