Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Mrázkovo vítězné gesto se stalo předlohou loga domácího juniorského šampionátu 2020

Organizátoři domácího juniorského šampionátu 2020 využili pro logo památné gesto brankáře Petra Mrázka. Prestižní turnaj, který budou za rok hostit Ostrava s Třincem, se vrátí do České republiky po dvanácti letech.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští organizátoři představili logo MS juniorů 2020

Patronem MS je brankář Caroliny Hurricanes Petr Mrázek, který se objevuje i v jeho logu a který si sám zahrál na juniorském šampionátu v roce 2012. Jeho silueta odkazuje na radost z hokeje, ale i na Ostravu, odkud pochází.

"Odkazuje na určité emoce a ty emoce vyjadřuje Petr Mrázek, kdy jsme na mistrovství světa dvacítek porazili tým USA a v logu je jeho gesto," uvedl generální sekretář ČSLH Martin Urban.

"Chtěli jsme, aby logo vyjadřovalo místo konání i hokejový prvek. U záběru Petra Mrázka jsme našli emoce a odhodlání mládí a dynamiku, což dokonale přestavuje to, čím se mistrovství světa juniorů vymyká. Navíc je i z regionu z Ostravy, což byl bonus, že jsme našli vše, co jsme chtěli. Představuje i to, že je to turnaj, kde se rodí budoucí hvězdy," doplnila generální sekretářka organizačního výboru Markéta Štěrbová.

Jak se bude dařit dvacítce na nadcházejícím šampionátu v Kanadě? Poslechněte si nový Hokej fokus podcast:

Právě Ostrava bude hostit jednu ze základních skupin a také finálové boje. Druhá skupina se odehraje ve Werk aréně, Třinec uvítá tuto akci vůbec poprvé. Přípravy běží už několik měsíců, k tomu se navíc spouští oficiální web turnaje. MS dvacítek se uskuteční od 26. prosince 2019 do 5. ledna 2020.

MS dvacítek se do Česka vrátí po 12 letech od turnaje v Pardubicích a Liberci. V samostatné České republice se hrálo také v letech 1994 a 2002, v bývalém Československu pak v letech 1977 a 1987. Český hokej chce navázat kvalitou na pořádání mistrovství světa dospělých v roce 2015 v Praze a Ostravě.

"Pro Mezinárodní hokejovou federaci i jednotlivé země je to druhá nejvýznamnější akce po velkém mistrovství světa. Je to pro nás velký závazek, protože jsme na mistrovství světa v roce 2015 nastavili laťku hodně vysoko. Chtěli jsme, aby se líbilo všem, a chceme v tom pokračovat. Naší prioritou je, aby to byla super akce," řekl Urban.

"Hlavní důvod volby pro Moravskoslezský kraj byly vyhovující haly pro takovou vrcholovou akci, což v našich podmínkách není úplně samozřejmostí. Jsou to také určité zkušenosti a také finance a všestranná podpora v této oblasti," doplnil Urban.

Po šampionátu v Kanadě budou znát organizátoři v noci z 5. na 6. ledna složení skupin. Následně budou pracovat na rozpisu, stanovení začátků utkání i cen vstupenek a pak zahájí na jaře příštího roku předprodej.

"Vstupenky chceme začít prodávat na jaře na konci této sezony, kdy je ještě o hokej zájem, a pokračovat na podzim. Chceme mít jednoduchý systém s minimem kategorií. Máme pěkné haly, kde je vidět odevšad dobře, takže zřejmě bude jedna kategorie. Necháváme zatím otevřené, zda budou denní vstupenky, nebo jednotlivé," připojil Urban.

"Ceny chceme udělat dostupné široké veřejnosti. Máme určitý závazek. Počítáme, že dvě třetiny rozpočtu, který je na úrovni 94 milionů korun, budou kryty z veřejných prostředků," uvedl Urban. Moravskoslezský kraj i město Ostrava přispějí shodně 15 miliony korun.

"K podpisu máme municipální podporu z města Třince a měli jsme finální jednání i s Třineckými železárnami, odkud půjdou nějaké sponzorské peníze. Chceme požádat také stát, aby akci podpořil tak, aby tam přišli lidé. Pokud dostaneme pod střechu tyto prostředky, tak budeme podle toho odvíjet cenovou politiku," doplnil Urban s upozorněním, že případnou ztrátu by musel pokrýt svaz.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články