Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Mrázek skvěle držel Detroit, o vítězství s Buffalem přišel až v závěru

New York - Hokejový brankář Petr Mrázek byl v pondělním programu NHL vyhlášen druhou hvězdou zápasu, ve kterém ale s Detroitem podlehl doma Buffalu 1:2. Talentovaný gólman, který kryl 28 střel, držel až do 56. minuty čisté konto a vedení, následně však v rozmezí 61 sekund dvakrát inkasoval.

"Je to vždy těžká porážka, když ještě pět minut před koncem vedete, a nakonec nemáte ani bod. To by se nemělo stávat, ale tak to občas v hokeji chodí," uvedl Mrázek. Za góly nemohl. Nejprve ho překonal Ryan O'Reilly, který tečí usměrnil střelu Sama Reinharta od modré čáry mezi betony českého brankáře. Při vítězném gólu nechala obrana Detroitu trestuhodně před brankou úplně volného Johana Larssona, jenž z dorážky rozhodl.

"Skvělou práci odvedl jejich obránce, který zachytil puk ještě v útočném pásmu a nahodil ho na bránu. Nějak se to odrazilo přímo k němu (Larssonovi) a dal gól," komentoval Mrázek druhý gól. Domácí, v jejichž základní sestavě se neobjevil obránce Jakub Kindl, mohlo mrzet, že za stavu 1:0 neproměnil Tomáš Jurčo trestné střílení. "Druhý gól by nám pomohl, ale ani dorážky nám tam nepadaly," litoval Mrázek.

Sestřih utkání Detroit - Buffalo:

Washington vyhrál na ledě Pittsburghu 4:1 a vystřídal v čele Východní konference Montreal. Hráči z hlavního města USA vítězstvím pokazili trenérský debut domácího kouče Mikea Sullivana, který před třemi dny nahradil odvolaného Mikea Johnstona. Hlavním strůjcem výhry byl brankář Braden Holtby, který zneškodnil 44 střel. Po třech kanadských bodech si připsali T. J. Oshie a Nicklas Bäckström.

"Zdůrazňovali jsme si před zápasem, že do utkání vstoupí s vysokým nasazením, protože budou chtít zapůsobit na nového trenéra. Tak to bývá. Každý si chce zasloužit svůj čas na ledě a je nabuzený, když má novou příležitost. I když já se po změně trenéra cítím trochu špatně, protože to také samozřejmě znamená, že nehrajete dobře," vysvětlil Oshie.

Washington nažhaveného soupeře zchladil v první třetině góly Bäckströma a Johna Carlsona. Na snížení Jevgenije Malkina pak v závěrečné části odpověděl dvěma zásahy Oshie. "Musíme najít způsob, jak se uvolnit, být více instinktivní a netlačit tolik na pilu. To se pak stává, že když moc chcete, tak to nejde," řekl Sullivan o výkonu Pittsburghu.

Sestřih utkání Pittsburgh - Washington:

Hokejisté Edmontonu potvrdili skvělou formu v Bostonu, který porazili 3:2 v prodloužení, a protáhli sérii vítězství na šest zápasů. I s přispěním asistence Davida Krejčího sice hosté přišli v utkání o dvoubrankový náskok, ale bonusový bod jim vystřelil v čase 60:41 slovenský obránce Andrej Sekera.

"Z nějakého důvodu se nikdy neunavíte, když jste v útočném pásmu s pukem na holi. Opačné to ale je, když ho ztratíte a musíte se vracet. To síly rychle mizí. Zvlášť v prodloužení ve formátu tři na tři," prohlásil Sekera. Vítězství označil za šťastné, soupeř jeho tým přestřílel v poměru 49:24. "Nenechali nás dýchat, bojovali o každý centimetr ledu. Ale náš gólman (Cam Talbot) byl dnes ohromný. Víme, že jsme tohle vítězství ukradli," dodal trenér Edmontonu Todd McLellan. 

Sestřih utkání Boston - Edmonton:

Ondřej Palát nedohrál minulé utkání a Tampa Bay českého útočníka postrádala i v Columbusu, kde kvůli rozsáhlé marodce nastoupili Lightning jen s jedenácti útočníky. Přesto floridský klub získal oba body za vítězství 2:1. Ottawa se mohla v úterý jako jediný domácí celek radovat z výhry, když přehrála Los Angeles 5:3. Senators rozhodli v rozmezí 23. až 34. minuty, kdy otočili skóre z 0:1 na 4:1. Po třech bodech zaznamenali ve vítězném týmu Mike Hoffman a Mika Zibanejad.

Výsledky NHL:

Boston - Edmonton 2:3 v prodl. (0:2, 1:0, 1:0 - 0:1) Branky: 34. Beleskey (Krejčí), 56. Marchand - 9. Eberle, 14. Nugent-Hopkins, 61. Sekera. Střely na branku: 49:24. Diváci: 17 565. Hvězdy zápasu: 1. Sekera, 2. Talbot (oba Edmonton), 3. Marchand (Boston).

Pittsburgh - Washington 1:4 (1:2, 0:0, 0:2) Branky: 14. Malkin - 49. a 60. Oshie, 4. Bäckström, 8. Carlson. Střely na branku: 45:34. Diváci: 18.520. Hvězdy zápasu: 1. Holtby, 2. Oshie, 3. Bäckström (všichni Washington).

Columbus - Tampa Bay 1:2 (0:0, 1:1, 0:1) Branky: 37. Dubinsky - 32. Marchessault, 47. Boyle. Střely na branku: 26:29. Diváci: 12 494. Hvězdy zápasu: 1. Boyle (Tampa Bay), 2. Korpisalo (Columbus), 3. Bishop (Tampa Bay).

Ottawa - Los Angeles 5:3 (0:1, 4:1, 1:1) Branky: 23. a 35. Hoffman, 24. Turris, 27. Karlsson, 53. Zibanejad - 15. McBain, 38. Toffoli, 50. Muzzin. Střely na branku: 21:36. Diváci: 17 829. Hvězdy zápasu: 1. Hoffman, 2. Zibanejad, 3. Karlsson (všichni Ottawa).

Detroit - Buffalo 1:2 (0:0, 1:0, 0:2) Branky: 25. Richards - 56. O´Reilly, 57. Larsson. Střely na branku: 33:30. Petr Mrázek odchytal za Detroit celý zápas, inkasoval dvě branky z 30 střel a úspěšnost zásahů měl 93,33 procenta. Diváci: 20 027. Hvězdy zápasu: 1. Johnson (Buffalo), 2. Mrázek (Detroit), 3. Larsson (Buffalo).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články