Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Mrázek lovil puky, Hertlovi se dařilo lépe a pomohl porazit Las Vegas

Petru Mrázkovi se přípravný duel jeho Detroitu s Chicagem příliš nepovedl a na ledě byl u všech šesti inkasovaných branek (1:6). V dalším ze zápasů se Tomáš Hertl gólem a asistencí podílel na výhře San Jose nad nováčkem Vegas Golden Knights (5:2).

Petr Mrázek
zdroj: ČTK/AP autor: Paul Beaty

Mrázek odchytal celý zápas. Čelil 40 střelám Blackhawks a šest z nich bylo nad jeho síly. Za Chicago se nejvýrazněji prosadil útočník Brandon Saad, jenž vstřelil hattrick a byl zvolen první hvězdou večera. Třemi asistencemi se na triumfu Chicaga podílel slovenský forvard Richard Pánik.

V dresu šestinásobných vítězů Stanley Cupu se představil poprvé doma také útočník David Kämpf, jehož Chicago angažovalo v květnu jako nedraftovaného volného hráče z Chomutova. Hojnou českou účast v zápase doplnili na straně Red Wings obránci Libor Šulák, Filip Hronek a útočník Martin Frk. Devatenáctiletý Hronek si připsal tři minusové body za účast na ledě při inkasovaných gólech.

Hertl se jako jediný český zástupce ve čtvrtečním programu dokázal bodově prosadit. Nejprve v polovině utkání přihrál na gól Janniku Hansenovi, který zvýšil na 3:0, a v 48. minutě sám dovršil skóre. Za celek z Nevady nastoupil útočník Tomáš Nosek. Forvard Tomáš Hyka, který si při výhrách Golden Knights ve Vancouveru (9:4) a v Denveru nad Coloradem (4:1) připsal čtyři body za tři trefy a jednu přihrávku, tentokrát v sestavě chyběl.

Naopak v dresu Sharks debutoval Radim Šimek, který v květnu podepsal se San Jose jako nedraftovaný volný hráč roční smlouvu. Dosavadní opora Liberce a účastník posledních dvou mistrovství světa dostal příležitost na 19 minut a 44 vteřin. Vyslal dvě střely na branku, připsal si jeden plusový bod a inkasoval dvě trestné minuty.

Útočník Jakub Voráček a obránce Radko Gudas byli u porážky Philadelphie s Bostonem 1:2 v prodloužení. V dresu Montrealu nechyběl při porážce s New Jersey 1:4 podruhé za sebou obránce Jakub Jeřábek, který se uchází o NHL po příchodu z Podolsku z KHL. Radek Faksa musel v barvách Dallasu strávit výraznou prohru 1:5 s Coloradem.

Zdroj
ČT sport, ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články