Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Mrázek: Kanaďané celý zápas čekali, až uděláme nějakou chybu

Paříž – Gólman Petr Mrázek neprožil vítězný úvodní zápas na mistrovství světa, přesto z výkonu zklamaný nebyl. Češi podlehli Kanadě 1:4, Mrázek inkasoval třikrát. S temnou halou ani s přechodem na větší kluziště problémy neměl.

Petr Mrázek
zdroj: Reuters

"Začali jsme dobře. Prvních šest sedm minut jsme měli šance. Bohužel oni dali na 1:0. Bylo obtížné se dostat k nim do pásma, ale myslím, že jsme předvedli kvalitní výkon," zhodnotil duel s jedním z největších favoritů mistrovství Mrázek.

Obavy z toho, že střely na něj budou chodit v odlišném tempu, než je tomu na úzkém kluzišti, mohl Mrázek hodit za hlavu. "Žádný problém jsem s tím neměl. Puky chodily rychle na bránu. A dobře jsme blokovali," zdůraznil pětadvacetiletý gólman Detroitu.

Češi hráli po většinu zápasu aktivně, Kanada číhala na příležitosti. "Oni si na šanci počkali. Celý zápas čekali, až uděláme nějakou chybu. Snažili se nás přečíslovat a z toho měli šance," uvedl Mrázek.

V utkání zaznamenal 24 zákroků. Litoval druhé branky, která padla po nahození Mathesona od modré čáry v přesilové hře. "Byli přede mnou dva hráči. Viděl jsem puk na poslední chvíli. Šlo mi to od lapačky," přiblížil.

V Paříži se musí vyrovnat s lehce netypickými podmínkami v multifunkční hale, v níž je vše černé. I sedačky. "Mně to nevadilo. Bylo to v pohodě," podotkl lakonicky.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články