Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Mrázek je ve formě, byl vyhlášen druhou hvězdou týdne v NHL

New York - Brankář Petr Mrázek z Detroitu byl vyhlášen druhou hvězdou uplynulého týdne v NHL. Třiadvacetiletý ostravský rodák vychytal ve sledovaném období tři výhry Red Wings ve třech venkovních duelech a dostal jen dva góly.

Mrázek měl vynikající statistiky - 0,67 inkasované branky na zápas a úspěšnost zásahů 97,8 procenta. Týden zahájil 22 zákroky při výhře 1:0 nad New Jersey a zaznamenal sedmou nulu v kariéře a druhou v sezoně. O tři dny později pomohl 35 zásahy k vítězství 2:1 v San Jose a v neděli zlikvidoval 30 střel při výhře 2:1 na ledě Anaheimu.

Vítkovický odchovanec Mrázek v této sezoně nastoupil v brance Detroitu k 28 zápasům a vychytal 15 vítězství. S procentuální úspěšností zákroků 93,0 je šestý nejlepší v NHL, s průměrem 2,16 gólu na zápas desátý.

Největší hvězdou týdne byl podle očekávání vyhlášen kapitán Washingtonu Alexandr Ovečkin, jenž v nedělním utkání proti Ottawě překonal metu 500 vstřelených gólů. Třicetiletý Rus dal ve čtyřech utkáních pět branek a pomohl Capitals, kteří jsou nejlepším týmem soutěže, ke čtyřem vítězstvím.

Ocenění pro třetí hvězdu získal obránce Colorada Tyson Barrie, jenž byl s šesti body (3+3) ze čtyř zápasů druhým nejproduktivnějším hráčem ligy. Dařilo se mu především v utkání proti Los Angeles, v němž poprvé v kariéře zaznamenal čtyři body a při vítězství 4:1 si připsal dva góly a dvě asistence.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články