Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Možní kandidáti na Růžičkova nástupce nechtějí zatím předbíhat událostem

Praha - Hokejové trenéry, kteří podle spekulací patří do širšího okruhu kandidátů na Vladimírem Růžičkou uvolněný post reprezentačního kouče, těší, že je jejich jméno v této souvislosti skloňováno. Konkrétní nabídku by určitě zvažovali, ale shodně odmítají jakkoli předbíhat událostem.

Momentálně bez angažmá je Miloš Říha starší, který v minulé sezoně převzal Pardubice a působil v trenérské dvojici se svým synem. O nabídky nemá podle všeho nouzi. "Tohle by byla samozřejmě priorita, kdyby přišla konkrétní nabídka, ale stalo se to už několikrát, že jsem byl mezi kandidáty. Je to potěšitelné, ale dokud to nebude nějak aktuální, je zbytečné k tomu cokoliv více říkat," řekl šestapadesátiletý kouč, který si vybudoval skvělé renomé v Kontinentální lize.

S úctou je na ruské půdě vyslovováno i jméno o dvanáct let staršího Vladimíra Vůjtka. Ten od roku 2011 vedl reprezentaci Slovenska, zároveň však občas naznačil, že začíná vyhlížet konec trenérské kariéry. "Nechtěl bych spekulovat. Je jasné, že se trenér musí vyměnit, ale nechal bych to na výkonném výboru," řekl. Potvrdil však, že by se prodloužení trenérské kariéry nebránil. "Platí to, co jsem říkal během MS v Ostravě - když přijde zajímavá nabídka, určitě ji zvážím," ujistil Vůjtek.

Dopředu si zatěžovat hlavu myšlenkami na reprezentaci zcela odmítá i Josef Jandač, trenér extraligové Sparty. "Národní tým je obrovská nabídka, to nejde jen tak nějak přejít a přehlížet. Mám však také smluvní povinnost ke Spartě a bylo by třeba zvážit si všechny okolnosti. Včetně toho, jestli už nastal ten správný čas se vydat tímhle směrem," uvedl šestačtyřicetiletý Jandač, který má s reprezentací zkušenosti z pozice asistenta Vladimíra Růžičky z let 2008 až 2010.

Podobný postoj zaujímá i trenér dalšího předního týmu tuzemské nejvyšší soutěže Jiří Kalous z Třince. "Překvapilo mě, že se v tom výčtu objevuje i moje jméno. Člověk by o tom určitě přemýšlel, ale více bych se k tomu opravdu nechtěl vyjadřovat. Výběr kandidátů je tam široký," připomněl padesátiletý Kalous. "Je to jen spekulace médií," odmítl pak úvahy na toto téma Rostislav Vlach, jenž loni dovedl Zlín k mistrovskému titulu a dres reprezentace oblékal v minulosti jako hráč.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články