Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Mozík putuje ze zámoří do KHL

Podolsk (Rusko) - Obránce Vojtěch Mozík, který v této sezoně působil na farmě klubu NHL New Jersey Devils v Albany, se stal novou posilou Podolsku v Kontinentální lize. Čtyřiadvacetiletý odchovanec Mladé Boleslavi strávil v zámoří dva roky a v minulém ročníku se dočkal debutu v NHL.

Podolsk v minulých dnech přišel o českého zadáka Jakuba Jeřábka, který po ročním působení v jeho barvách nekývl na prodloužení smlouvy a podepsal v NHL kontrakt s Montrealem. Spolu s Mozíkem jsou novými posilami Viťazu ještě švédský zadák Niclas Burström ze Skelleftey a finští útočníci Jesse Mankinen a Jaakko Rissanen z KalPy Kuopio.

"Klub měl o Vojtu velký zájem, obě strany se dohodly na dvouleté smlouvě," řekl serveru hokej.cz Vladimír Vůjtek mladší ze společnosti Eurohockey Services, která Mozíka zastupuje. "Měli jsme určité kluby, nakonec došlo k dohodě s Podolskem. Vedení Viťazu o Mozíkovi velmi dobře vědělo, znají jeho schopnosti a přednosti. Situaci pochopitelně nahrála skutečnost, že se rozloučil Kuba Jeřábek. Jakmile bylo jasné, že míří do Montrealu, Podolsk se ozval a dal Vojtovi nabídku," doplnil hráčův agent.

Mozík podepsal v roce 2015 jako nedraftovaný volný hráč v New Jersey dvouletou nováčkovskou smlouvu. V minulé sezoně dostal v dresu Devils šanci v sedmi zápasech a nebodoval. V tomto ročníku si NHL nezahrál. Působil jen na farmě, kde v 65 zápasech základní části AHL nasbíral 22 bodů za 11 branek a stejný počet asistencí. Ve čtyřech duelech play-off nebodoval.

"Vojta nedostával prostor, jaký by si představoval. Makal naplno, nicméně situace se neměnila. Proto se postupně rozhodl pro návrat do Evropy," konstatoval Vůjtek. V české extralize má Mozík na kontě titul s Plzní z roku 2013. Celkem odehrál v nejvyšší soutěži za Mladou Boleslav a Plzeň 197 zápasů a nastřádal 56 bodů za 22 gólů a 34 přihrávek. V české reprezentaci má na kontě 20 utkání, dvě branky a šest asistencí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články