Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Mountfield se rozjíždí. Doma přehrál Olomouc jednoznačně 4:1

Zdá se, že hokejisté Hradce Králové najíždějí na vítěznou vlnu. Po úvodní porážce 0:4 na Spartě zaznamenali tři vítězství. To poslední doma ve čtvrtém kole proti Olomouci, která měla v nohách sobotní duel s Kometou Brno. Mountfield kontroloval utkání a díky gólům Vincoura, Miškáře, Koukala a Pauloviče vyhrál 4:1. Triumf zažil už útočník Radek Smoleňák.

Útočník Hradce Králové Tomáš Vincour
zdroj: ČTK autor: David Taneček

"Podařilo se nám dát tři góly z předbrankového prostoru, na čemž v poslední době pracujeme. Celkově ale rozhodoval pohyb, ve kterém jsme byli lepší," řekl trenér domácích Petr Svoboda.

Trenéři domácích tentokrát poslali do branky Jaroslava Pavelku, přestože tým s Brandonem Maxwellem v zádech vyhrál předešlá dvě utkání. V mužstvu se objevil také bývalý reprezentační kapitán Smoleňák, který v minulé sezoně v Mountfieldu působil. V létě se ale snažil získat angažmá v zahraničí, a když se mu to nezdařilo, podepsal kontrakt na východě Čech.

"Jsem rád, že jsem zpět a konečně jsem si mohl zahrát zápas. S lidmi v Hradci jsme byli v kontaktu dlouho a nakonec jsme došli k dohodně, že pro mě i pro Hradec bude dobré, když tady budu. A já jsem za to rád," řekl Smoleňák.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové - Olomouc

Hradečtí byli od začátku aktivnější. V první třetině povolili hostům jen pět střel. Domácí pálili třináctkrát, přesto se prosadili jen jednou. Ve 12. minutě skóroval v přesilovce pohotově dorážející Vincour a navázal tak na trefu z předešlého domácího zápasu.

Ve druhé části byli domácí střelecky úspěšnější a prakticky rozhodli o tom, kdo bude brát tři body. Hned ve 21. minutě kapitán Koukal trochu netradičně zkusil střelu "golfákem" a trefil horní roh branky. O šest minut později navíc Hradec zvýšil. Před brankou se nejlépe zorientoval Miškář.

Olomouc měla záchvěvy, ale domácí byli přímočařejší a nebezpečnější. Ve třetí části to opět ukázala třetí útočná formace Mountfieldu. Ve 43. minutě zakončil její akci Paulovič, který se trefil poprvé v české extralize. "Celé naší lajně se daří. Dnes nám to tam zase spadlo a navíc nešlo jenom o nás, góly dávali i další kluci. Ve výsledku je úplně jedno, kdo gól dál, hlavně takhle pokračovat," řekl Patrik Miškář.

Hosté se ještě zvedli. V 52. minutě Laš tvrdě přes obránce vypálil a pokořil Pavelku. Hradecký gólman však poté týmu pomohl, zasáhl při několika ošemetných situacích a i díky němu Hanáci utkání již více nezdramatizovali.

"Řekl bych, že Hradec byl dnes lepší úplně ve všem. Vyhrával souboje, vytvořil si daleko víc šancí a zaslouženě vyhrál. Od nás to byl tentokrát špatný výkon, ale nedá se nic dělat, v pátek se hraje zase," uvedl trenér hostů Jan Tomajko.

Mountfield Hradec Králové - HC Olomouc 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 13. Vincour (Piché, Koukal), 21. Koukal (Zámorský), 27. Miškář (Zámorský, Berger), 43. Paulovič (Bičevskis, Miškář) - 52. Laš (J. Káňa, J. Knotek). Rozhodčí: Hradil, Kika - Lederer, Ganger. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. Diváci: 4420.

Sestavy:

Hradec Králové: J. Pavelka - Zámorský, Piché, Cibulskis, Graňák, F. Pavlík, Rosandič, Nedomlel - Smoleňák, Koukal, M. Chalupa - Vincour, Cingel, R. Pavlík - Berger, Bičevskis, Miškář - Paulovič, Kukumberg, Bezúch. Trenéři: T. Martinec, Krátoška a P. Svoboda.

Olomouc: Lukáš - Škůrek, Vyrůbalík, J. Galvas, Ondrušek, Jaroměřský, Staněk, Dujsík - J. Káňa, J. Knotek, Laš - Irgl, Kolouch, Burian - Skladaný, Strapáč, Holec - V. Tomeček, Mráz, Ostřížek. Trenéři: Tomajko a Moták.

Ohlasy trenérů:

Petr Svoboda (Hradec Králové): "Dnes rozhodoval pohyb, ve kterém jsme byli lepší. Podařilo se nám dát tři góly z předbrankového prostoru, na čemž v poslední době pracujeme. Musím vyzdvihnout týmový výkon, který mančaft podal. Zkušenosti Radka Smoleňáka jsme viděli, pomohl nám v přesilovkách, ale opravdu bych ten výkon označil za týmový."

Jan Tomajko (Olomouc): "Řekl bych, že Hradec byl lepší úplně ve všem. Vyhrával souboje, vytvořil si daleko víc šancí a zaslouženě vyhrál. Od nás to byl tentokrát špatný výkon, ale nedá se nic dělat, v pátek se hraje zase."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články