Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Motor v úvodu 1. ligy prohrál, zápas sledovalo 6 000 diváků

Praha - Hokejisté Mladé Boleslavi potvrdili v úvodním kole první ligy roli hlavního favorita soutěže a novou sezonu zahájili domácí výhrou 6:1 nad Šumperkem. Body naopak ztratily České Budějovice, které před téměř šestitisícovou návštěvou podlehly Havlíčkovu Brodu 0:3.

Vítězně do sezony vstoupila i Jihlava, která i díky trefě veterána Viktora Ujčíka přehrála Havířov 2:1. O výsledku rozhodla 28. minuta, kdy svěřenci trenéra Petra Vlka vstřelili v rozmezí 50 vteřin dvě branky. Nejprve překonal dobře chytajícího Danečka kapitán Čachotský, poté se prosadil navrátilec Ujčík. Hosté snížili 90 vteřin před koncem, ale ani v následné hře bez brankáře už vyrovnat nestihli.

Mladoboleslavští svěřenci trenéra Františka Výborného vstoupili do zápasu zostra a po první třetině měli dvoubrankový náskok. Dvěma góly se blýskli Lenc a Klimenta, veteráni David Výborný a Michal Broš si připsali po jedné přihrávce.

Budějovickým se před úctyhodnou prvoligovou návštěvou stal osudným úvod prostředního dějství, kdy v rozmezí tří minut dvakrát nešťastně inkasovali. V dalším průběhu si Jihočeši vytvořili několik gólových příležitostí, ale pozorného brankáře Dolejše nepřekonali ani v přesilovce pět na tři. Hostující Havel navíc v 59. minutě nedal trestné střílení.

Je nám líto, video expirovalo.
Znovuzrozený Motor sehrál svůj první zápas

Vstup do sezony se nevydařil ani Benátkám nad Jizerou, na jejichž ledě se prosadili hokejisté Berouna. Domácí se v úvodní třetině dostali poměrně lehce do dvougólového vedení, hosté ale dvakrát skórovali z trestných střílení a navrch přidali další dvě branky. Vzápětí sice zkorigoval stav Klimt, v poslední třetině už ale Benátečtí výborného Cikánka nepřekonali, přestože si vytvořili mnoho brankových příležitostí.

Gólem v závěru vyhráli hokejisté Kadaně, kteří v severočeském derby přehráli silně omlazený tým Ústí nad Labem 3:2. Na dvě vedoucí branky hostů sice dokázali Ústečtí Lvi odpovědět, ale v závěru zápasu už jim k vyrovnání nepomohla ani hra bez brankáře. Vysoké vítězství 7:2 oslavili hokejisté Litoměřic, kteří si zastříleli v Mostě. Olomouc přehrála Třebíč 3:1.

První hokejová liga - 1. kolo:

Benátky nad Jizerou - Beroun 3:4 (2:1, 1:3, 0:0), České Budějovice - Havlíčkův Brod 0:3 (0:0, 0:2, 0:1), Jihlava - Havířov 2:1 (0:0, 2:0, 0:1), Mladá Boleslav - Šumperk 6:1 (3:1, 1:0, 2:0), Most - Litoměřice 2:7 (1:2, 0:3, 1:2), Olomouc - Třebíč 3:1 (0:1, 0:0, 3:0), Ústí nad Labem - Kadaň 2:3 (1:1, 0:0, 1:2).


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články