Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Motor má jisté semifinále, Kladno vede nad Prostějovem 3:2

České Budějovice porazily v pátém čtvrtfinálovém zápase první hokejové ligy Havířov 3:0 a postoupily do semifinále. Kladno zdolalo Prostějov 3:2 a stejným poměrem vede sérii. Do utkání tentokrát ani na pár vteřin nezasáhl Jaromír Jágr, který má na kontě devět z potřebných 15 startů pro účast v případné baráži. Majitel Rytířů tak potřebuje, aby jeho tým v play-off ještě jednou zaváhal, jinak by v baráži nemohl nastoupit.

Havířov výhrou 3:1 ve čtvrtém duelu odvrátil konec sezony, ale na ledě Motoru už nedokázal uspět. Prvního gólu, který byl nakonec vítězný, se domácí fanoušci dočkali zkraje druhé třetiny zásluhou centra Víta Jonáka.

Na konci prostřední části přidali Jihočeši díky útočníkovi Lukáši Květoňovi druhou branku a skóre uzavřel v 57. minutě mistr světa z roku 2010 Petr Vampola.

"Havířovští hrají hokej, který bolí a je fyzicky náročný. My jsme si toho byli vědomi a spoléhali na to, že soupeři začnou docházet síly, jelikož měl jen pět obránců, tím šestým byl útočník. O jejich problému jsme věděli a snažili se ho využít. V závěru se tenhle handicap začal projevovat, náš pohyb byl o něco lepší," řekl trenér Motoru Marian Jelínek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání České Budějovice - Havířov

Prostějovu vyšel úvod, když se ve 3. minutě prosadil nejproduktivnější hráč základní části Tomáš Nouza a stejný hráč ve 13. minutě náskok zvýšil. Do hry vrátil Středočechy gól Tomáše Redlicha, jenž se trefil 12 vteřin před koncem první třetiny.

"Do zápasu jsme vstoupili možná trochu přemotivovaní, možná trochu ustrašení. Nevím, jak to nazvat. Prostějov zaslouženě vedl 2:0, mohlo to být i o víc," prohlásil asistent trenéra Rytířů Pavel Patera.

Ve druhém dějství Kladno během 42 vteřin otočilo skóre, rozhodující branku dal útočník Ladislav Zikmund. S výjimkou prvního souboje skončily všechny ostatní rozdílem jediné branky.

"Od druhé třetiny to byl tým, který chtějí vidět fanoušci a který chceme vidět i my. Bylo krásné se na to koukat. Kluci padali po hubách jeden za druhého a otočili to," dodal Patera.

Jágr si v 50. kole proti Havířovu obnovil zranění kolena poté, co ho Marek Sikora narazil na mantinel. Druhý nejproduktivnější hráč v historii NHL vynechal závěrečné dva zápasy základní části, a aby si připsal nutný počet startů pro účast v případné baráži, naskočil do předchozích čtyř duelů s Prostějovem jen na pár vteřin.

"Abychom mohli hrát na plný počet hráčů, Jarda přenechal místo někomu jinému. Klobouk dolů před Jardou, že s tímhle přišel," vysvětlil Jágrovu absenci Patera.

Pokud by Kladno šestý zápas na ledě Jestřábů zvládlo a vyhrálo i následující čtyři semifinálové bitvy, nemohl by se Jágr zapojit do baráže, i kdyby do všech těchto utkání zasáhl.

Čtvrtfinále první hokejové ligy - 5. zápasy:

České Budějovice - Havířov 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
Branky: 22. Jonák, 38. L. Květoň, 57. Vampola. Rozhodčí: Doležal, Kopeček - Zídek, Springl. Vyloučení: 8:9. Bez využití. Diváci: 5769. Konečný stav série: 4:1.

Kladno - Prostějov 3:2 (1:2, 2:0, 0:0)
Branky: 20. Redlich, 24. D. Tůma, 25. Zikmund - 3. a 13. Nouza. Rozhodčí: Petružálek, Wagner - Hejl, Podrazil. Vyloučení: 1:4. Bez využití. Diváci: 2752. Stav série: 3:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články