Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Motor dál navyšuje náskok, Dukla se trápí i pod Ujčíkem

Hokejisté Českých Budějovic vyhráli v 27. kole první ligy ve Frýdku-Místku 4:2 a zvýšili náskok v čele tabulky před nově druhými Litoměřicemi a třetím Přerovem na 18 bodů. Litoměřice vyhrály na ledě poslední Kadaně 6:2, Přerov klesl o skóre za Severočechy, protože na ledě Vsetína zvítězil 2:1 až v nájezdech.

Radost hokejistů Českých Budějovic
zdroj: ckmotorsport.cz

Vedoucí Motor bodoval už podvacáté za sebou a během této série jen dvakrát prohrál. Ve Frýdku-Místku sice prohrávali Jihočeši po brance Vojtěcha Tomiho, v závěru druhé části ale vyrovnal David Gilbert a v 53. minutě během 43 sekund zařídili vedení hostů 3:1 Jan Veselý a znovu Gilbert.

Naději na bodový zisk dal domácím ještě Kryštof Stuchlík, ale 23 sekund před koncem dovršil výhru Vít Christov.

Litoměřice po dvou porážkách uspěly podruhé za sebou, hattrickem zazářil v jejich dresu útočník Daniel Voženílek. Dva góly vítězů vstřelil Fin Markus Korkiakoski a oba góly Kadaně dal František Wágner.

Přerov se dostal ve Vsetíně do vedení před polovinou druhé třetiny díky Jakubu Navrátilovi. Ve 32. minutě vyrovnal ve vlastním oslabení Antonín Pechanec, ale třetí prohru z posledních čtyř zápasů Valaši neodvrátili, protože v nájezdech skórovali jen hostující Roman Pšurný a Navrátil.

Pátá Poruba podlehla doma Chomutovu 4:5 a Piráti, které vedl po odchodu Martina Štrby na lavičce Kamil Koláček s dosavadním asistentem Petrem Martínkem, se jí přiblížili na rozdíl bodu.

Pátou porážku v sedmém utkání v roli hlavního kouče na lavičce Jihlavy si připsal trenér Viktor Ujčík. Dukla prohrála v Havířově 1:3.

Slavia zvítězila na ledě předposledního Sokolova 5:3 a hattrickem se o to postaral Petr Vampola. Mistr světa z Německa z roku 2010 dal dva ze svých tří gólů ve vlastním oslabení.

Po předešlé sérii deseti zápasů bez bodu vyhrálo podruhé z posledních tří duelů Ústí nad Labem, které uspělo v Třebíči (2:1).

Po třech výhrách za sebou Prostějov prohrál doma s Benátkami nad Jizerou 3:4 v prodloužení. Přesto Jestřábi bodovali pošesté v řadě.

Výsledky 27. kola první hokejové ligy:

Poruba - Chomutov 4:5 (0:2, 2:1, 2:2), Frýdek-Místek - České Budějovice 2:4 (1:0, 0:1, 1:3), Kadaň - Litoměřice 2:6 (0:3, 1:1, 1:2), Prostějov - Benátky nad Jizerou 3:4 v prodl. (0:1, 2:1, 1:1 - 0:1), Sokolov - Slavia Praha 3:5 (0:0, 1:2, 2:3), Vsetín - Přerov 1:2 po nájezdech (0:0, 1:1, 0:0 - 0:0), Třebíč - Ústí nad Labem 1:2 (0:1, 0:0, 1:1), Havířov - Jihlava 3:1 (1:0, 0:0, 2:1).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články