Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Moskevské Dynamo vyřadilo Říhův Petrohrad

Moskva - Hokejisté Dynama Moskva jsou prvními finalisty Kontinentální ligy. Semifinále s Petrohradem vyhráli hladce 4:0 na zápasy, dnes sérii proti týmu českého trenéra Miloše Říhy ukončili jednoznačným vítězstvím 6:1. Soupeřem moskevského celku bude lepší z dvojice Omsk - Čeljabinsk, v sérii vede Avangard 2:1.

O osudu zápasu bylo jasno poměrně záhy. Už na začátku 15. minuty byl totiž stav 3:0 a český brankář Jakub Štěpánek přenechal své místo v petrohradské brance Iljovi Ježovovi. Všechny ostatní góly padly ve druhé třetině a dvěma zásahy v ní završil hattrick Michail Anisin.

Hosté se prosadili až za stavu 0:6, na víc se nezmohli, a soutěž tak skončila vedle Štěpánka i pro dalšího adepta reprezentace Petra Průchu. Na finále KHL se naopak mohou těšit čeští hokejisté ve službách Dynama Filip Novák, Jakub Klepiš a Marek Kvapil.

"Je to skvělý pocit, nikdo to nečekal," zářil po utkání Kvapil. "Měli jsme trochu štěstí, ale to k play-off patří. Bojovali jsme jako tým, a tím jsme je přehráli, i když na papíře mají větší hvězdy než my," dodal. Klepiš nabádal raději zůstat při zemi. "Zatím jsme nic nevyhráli, akorát jsme se dostali do finále," řekl. Nicméně vítězství nad Petrohradem 4:0 si pochvaloval jako krásné a překvapivé. "Rozhodlo to, že jsme hráli více jako tým, lépe jsme bránili a náš brankář chytal neskutečně. A taky jsme měli trochu štěstí," připustil.

Trenér Říha ale odmítl označit vyřazení v semifinále za neúspěch. "S mužstvem jsme udělali, co jsme mohli, je to krok vpřed," řekl v připomínce, že jiné favorizované týmy - Ufa, Magnitogorsk či Kazaň - vypadly ještě dříve a pro Petrohrad představovalo finále Západní konference zatím historický úspěch. Do role favorita byl tým pasován po suverénním výkonu v základní části soutěže a v prvních kolech play-off. Tým se podle Říhy mohl dostat ještě dál, kdyby si všichni hráči uvědomili, že ještě nic nevyhráli a čelí ukázněnému, silnému a bojovnému soupeři. "Ale my jsme si mysleli, že to odehrajeme levou zadní," řekl.

Říha označil spekulace o odchodu do Prahy za výmysly

Pokud jde o budoucnost v Petrohradu, Říha připustil, že ještě neví, jak se situace vyvine, to se ukáže na zasedání vedení klubu. Jako "výmysly" však odmítl spekulace, že by příští sezonu mohl koučovat HC Lev jako nového českého účastníka KHL.

 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články