Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Montreal získal z Rangers potřebného centra - Gomeze

Montreal - Po dvou letech končí v New Yorku Rangers americký hokejový centr Scott Gomez, stal se novou posilou Montrealu. Canadiens si tak pojistili pozici centra před dnešním startem trhu s volnými hráči, jelikož v této pozici nemají pod smlouvou žádnou z opor. Montreal získal z Manhattanu Gomeze spolu s útočníkem Tomen Pyattem a bekem Mikem Bustem výměnou za forvarda Chrise Higginse a beky Douga Janika, Ryana McDonagha a Pavla Valentěnka.

Zdá se, že Montreal už nepočítá s dosavadním kapitánem Saku Koivem, který se stane nechráněným volným hráčem, stejně jako dalším středním útočníkem Robertem Langem. I další český centr Tomáš Plekanec je bez smlouvy, ale je chráněným volným hráčem, takže jeho práva budou i po 1. červenci náležet Montrealu.

"Jsme velice rádi, že jsme získali hráče kalibru Scotta Gomeze. Je to skvělý tvůrce hry a výborný bruslař. Dvakrát vyhrál s New Jersey Stanley Cup a přináší do našeho týmu řadu zkušeností z play off," prohlásil generální manažer Bob Gainey.

V uplynulé sezoně nasbíral devětadvacetiletý Gomez v 77 zápasech 58 bodů, což je jeho nejhorší bilance od roku 2003. V roce 2007 uzavřel rodák z Anchorage na Aljašce jako volný hráč s Rangers lukrativní sedmiletou smlouvu celkem na 51,5 milionu dolarů.

Gomez si přijde na zajímavý plat

Gomez má v příštích dvou sezonách zaručený roční příjem osmi milionů dolarů, v ročníku 2011/12 mu klesne plat o 500 tisíc dolarů a poslední rok platného kontraktu mu zaručuje 5,5 milionu dolarů. Dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru s New Jersey v NHL nasbíral v 706 zápasech 578 bodů za 148 branek a 430 asistencí. Ve 114 utkáních play off skóroval sedmadvacetkrát a zaznamenal 54 přihrávek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články