Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Montreal vyřadil v NHL nejlepší tým základní části

Washington - Hokejisté Montrealu se stali posledním postupujícím týmem do druhého kola play-off NHL. V rozhodujícím utkání zvítězili Canadiens na ledě Washingtonu 2:1 a celou sérii pro sebe získali v poměru 4:3 na zápasy. Hlavním strůjcem překvapivého postupu kanadského celku přes nejlepší tým základní části byl slovenský brankář Jaroslav Halák, který ve středečním utkání zlikvidoval 41 střel. "Nikdo nám před začátkem série nedával šanci na postup. Dokonce řada lidí nevěřila, že vyhrajeme jediný zápas. Jsem rád, že jsme je vyvedli z omylu," uvedl Halák.

Právě slovenský brankář byl hlavním faktorem úspěšného obratu Montrealu v sérii, v níž Canadiens prohrávali už 1:3 na zápasy. V dalších třech utkáních totiž pustil v souboji s nejproduktivnějším útokem základní části pouhé tři branky ze 134 střel.

Kvalitními výkony tak slovenský hrdina olympijských her ve Vancouveru nejlépe odpověděl na uštěpačné poznámky Alexandra Ovečkina, jenž po druhém duelu série prohlásil, že je Halák z hráčů Washingtonu nervózní a klepou se mu ruce. Ruský kanonýr sice v sérii nasbíral deset bodů za pět branek a shodný počet asistencí, ale v posledních dvou zápasech neskóroval.


I proto Washington končí. "Jsem v šoku. Nevím, co říct. Měli jsme to skvěle rozehrané. Chyběl nám jen jeden krok. Ale neudělali jsme ho," řekl Ovečkin tichým hlasem a s pohledem zabořeným do země. Montreal je totiž prvním týmem v historii soutěže, který postoupil dál, přestože první nasazený tým vedl v sérii už 3:1.

V další fázi bojů o Stanleyův pohár vyzve Montreal už v pátek obhájce trofeje z Pittsburghu. Podle trenéra Washingtonu rozhodně není kanadský celek bez šancí. "Pokud bude chytat jejich brankář stejně jako v posledních třech utkáních, tak se může stát cokoliv," prohlásil Boudreau. 

V bojích o Stanleyův pohár tak s Montrealem zůstává české trio Tomáš Plekanec, Roman Hamrlík a Jaroslav Špaček, jenž ale poslední čtyři utkání vynechal kvůli nemoci. Na druhé straně skončila sezona v NHL Tomáši Fleischmannovi, který by mohl být jednou z posil české reprezentace na mistrovství světa v Německu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články