Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Montreal srovnal v play-off krok s obhájcem z Pittsburghu

New York - Hokejisté Montrealu zvítězili ve druhém utkání druhého kola play-off NHL na ledě Pittsburghu 3:1 a srovnali stav série na 1:1. Největší zásluhu na první výhře Canadiens měli brankář Jaroslav Halák, autor 38 úspěšných zásahů, a Mike Cammalleri, který vstřelil dva góly. U třetí branky hostů si připsal asistenci český útočník Tomáš Plekanec. "Přesně to byl náš cíl. Získat v Pittsburghu alespoň jedno vítězství," prohlásil útočník Montrealu Scott Gomez. "Víme, že série bude ještě dlouhá, ale dílčí cíl je splněn," podotkl.

Na rozdíl od úvodního duelu se mohli Canadiens znovu opřít o Haláka, hrdinu předchozí série s Washingtonem, který ale v prvním utkání s Pittsburghem inkasoval pět branek z 20 střel a ve třetí třetině byl střídán. Montreal porazil obhájce Stanleyova poháru stejnými zbraněmi, s nimiž uspěl v úvodním kole. Těmi byly brilantní Halákův výkon, znovu těžko překonatelné formace na oslabení, obětavost při blokování střel a efektivní brejkové situace.

Přitom Pittsburgh utkání zahájil výborně a už v páté minutě se ujal vedení. Jenže do přestávky ještě srovnal Brian Gionta a vítězství pak na stranu kanadského týmu strhl dvěma góly Cammalleri.

Hokejisté San Jose na rozdíl od Pittsburghu plně využili domácího prostředí. Nejlepší tým Západní konference porazil ve druhém zápase Detroit 4:3 a v sérii vede 2:0. V utkání opět úřadoval Joe Pavelski, který skóroval dvakrát a s devíti zásahy je nejlepším střelcem play-off.

Zatímco hrdina utkání i konečný výsledek byl v obou duelech stejný, průběh zápasu byl tentokrát odlišný. San Jose v úvodním střetnutí rozhodlo o výhře třemi góly v polovině první třetiny, tentokrát v závěrečném dějství otočilo z 2:3 na 4:3. Nejdříve srovnal Pavelski a v 53. minutě rozhodl Joe Thornton.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články