Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Mladoboleslavští vyhráli v Chomutově a v baráži vedou 2:1

Chomutov - Hokejisté Mladé Boleslavi zvítězili ve třetím zápase baráže o extraligu na ledě Chomutova 4:2 a v sérii hrané na čtyři výhry vedou 2:1. Severočeši vyhráli v play-off první ligy všechny domácí zápasy, dnešní duel ale nezvládli. Hosté se na severu Čech představili nakonec bez svého kapitána a nejzkušenějšího hráče Krále, ale úvod patřil jim. Do první šance se po 20 vteřinách dostal Nouza, a protože domácí obranu rychle nezlepšili, už v druhé minutě inkasovali. Hanuljaka překonal po samostatné akci Macho. Další informace přináší server hokejživě.cz.

Druhý gól mohl přidat v oslabení Boháč, ale svůj samostatný nájezd neproměnil. A Chomutov za to Středočechy potrestal. V pokračující početní výhodě vyrovnal Hruška. Domácí se i poté tlačili do útoku, velké šance měli ale hosté. Po rychlém protiútoku střílel vedle Pabiška, neprosadil se Nouza a přesně nemířil ani Gajovský.

Chomutov byl v koncovce daleko efektivnější. Schwarz tolik práce jako jeho protějšek neměl, podruhé kapituloval ale dříve. Ve 23. minutě jej překonal Kraft. Mladoboleslavští se poté vrhli ještě urputněji do útočení, skvělý Hanuljak však předvedl několik jistých zákroků. K údivu přiváděl zejména aktivního Nouzu.

Nakonec se ale hostům podařilo najít na Hanuljaka recept: tečované střely. Ve 28. minutě jej takto překonal Bahenský, v závěru druhé třetiny poté v přesilové hře i Pabiška. Nepříznivý stav nutil domácí tlačit se do útoku, hosté díky tomu mohli hrozit z rychlých kontrů. Šance vyrovnat měl Chomutov zejména v početních výhodách, narážel však na připraveného Schwarze - jako Tribuncovs ve 46. minutě.

Jedinečnou šanci přiblížit se vítězství měli hosté při čtyřminutovém vyloučení Bombice, čtvrtý gól ale nedali. Nakonec jim to ale vadit nemuselo. Při power-play domácích totiž na konečných 4:2 upravil Handlovský.

Baráž o hokejovou extraligu - 3. zápas:

KLH Chomutov - BK Mladá Boleslav 2:4 (1:1, 1:2, 0:1) 

Branky a nahrávky: 4. D. Hruška (Pulpán), 23. Kraft (Milan Procházka) - 2. Macho (Pabiška, Lehikoinen), 28. Bahenský (Handlovský), 37. Pabiška (Lehikoinen, Jiruš), 60. Handlovský (Gajovský). Rozhodčí: Hradil, Mikula - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 6:6, navíc Gajovský (M. Boleslav) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 6192 (vyprodáno). Stav série: 1:2.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články