Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Mladé české hokejistky chtějí z MS medaili

Zlín – Dosáhnout na bronzovou medaili se pokusí mladé české hokejistky na mistrovství světa hráček do 18 let, které dnes začne ve Zlíně a v Přerově. Domácí tým, vedený trenérem Tomášem Výtiskem, narazí ve zlínské skupině od 13:00 na Švédsko, zítra se střetne s Ruskem a 3. ledna s hokejistkami USA.

České hokejistky
zdroj: ČT4

Ve druhé skupině v Přerově hrají Kanada, Švýcarsko, Finsko a Německo. Vítězové skupin postoupí přímo do semifinále, týmy z druhých a třetích míst se střetnou ve čtvrtfinále, poslední celky budou bojovat na dva vítězné zápasy o udržení v elitní skupině. Finále je na programu v sobotu 7. ledna ve Zlíně. 

"Před rokem jsme na šampionátu ve Stockholmu skončili čtvrtí, letos bychom rádi v domácím prostředí dosáhli na bronzovou medaili. Jasnými favoritkami na první dvě místa jsou hokejistky Kanady a USA," uvedl trenér Výtisk.

Ve svém výběru má 13 hráček, které startovaly na posledním mistrovství světa. Útočnice Denisa Křížová s Veronikou Kuželovou si dokonce zahrály i před dvěma roky v Chicagu. Brankářka Lenka Craigová a Křížová s Klárou Chmelovou mají zkušenosti se zámořským ženským hokejem.

V dosavadní krátké historii dosáhly mladé české hokejistky na bronzovou medaili hned na premiérovém šampionátu v roce 2008 v Calgary. V posledním přípravném utkání ve čtvrtek v Přerově podlehly domácí reprezentantky loni bronzovému Finsku 1:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články