Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Mladá Boleslav zůstává po baráži v extralize

Mladá Boleslav – Hokejisté Mladé Boleslavi zůstávají v extralize. Potřetí v řadě sice prohráli skupinu o udržení a museli se o svoji pozici utkat v baráži s vítězným týmem první ligy – tentokrát s Chomutovem. Mladá Boleslav však vyhrála 4:1 na zápasy, závěrečné utkání ovládla poměrem 5:1. Důležité byly v dnešním zápasu přesilové hry, v nichž dali Mladoboleslavští hned čtyři góly. Dvakrát se v utkání trefil Tomáš Sýkora.

Hosté nevstoupili do zápasu příliš šťastně. Již po 16 vteřinách byl vyloučen Bombic, v první přesilovce ale gól nepadl. Mladá Boleslav se do vedení dostala ve 14. minutě, kdy se středem obrany prosadil bek Jiruš. Z vedení se však domácí radovali jen 50 vteřin, potom Duda pohotově dorazil nepřesnou Pulpánovu střelu. Středočechům se podařilo vstřelit další gól těsně před odchodem do šatny díky tečované ráně Fabuše.

Ve druhé části byli současně vyloučeni chomutovští Mikšovič a Tribuncovs a domácí nabídnutou převahu pět na tři využili – Hanuljaka prostřelil Sýkora. Tentýž hráč se postaral ve 29. minutě o další branku, když trestal faul Skořepy. Další gól se domácím podařilo vstřelit opět v přesilové hře, v níž Hanuljaka překonal Boháč. O vítězi zápasu a série tak nebylo pochyb. Ve zbytku duelu se přesto na ledě občas jiskřilo, zejména po zákrocích hostů. Chomutov mohl v závěru alespoň upravit skóre při dvouminutové přesilovce, druhý gól však nedal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články