Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Mladá Boleslav znemožnila Liberec

Liberec - Hokejisté Liberce nebodovali ani ve druhém utkání po reprezentační přestávce, když v předehrávce 22. kola extraligy prohráli s Mladou Boleslaví vysoko 0:6. Hosté si naopak připsali druhé vítězství po sobě. Rozhodli o něm výborně zvládnutou druhou třetinou, kterou vyhráli 5:0. Své první čisté konto v sezoně vychytal brankář Michal Valent.

V úvodu přitom nic nenasvědčovalo pozdějšímu jednoznačnému scénáři. Bílí Tygři byli lepším týmem a jen díky výbornému výkonu gólmana Valenta a špatné koncovce domácích byl po první části stav bezbrankový.

Druhá třetina byla pro domácí hodně studenou sprchou. Jakoby nebrali v potaz šanci Bahenského, a tak je pár vteřin poté potrestal při signalizované výhodě Boháč. Vzápětí měl po Tvrdíkově výzvě obrovskou možnost na zvýšení náskoku Divíšek, ale puk skončil po několika rychlých odrazech mimo branku.

Ve 27. minutě se zápas definitivně zlomil na stranu Mladé Boleslavi. Svěřenci kouče Holaně nejprve přežili bez úhony i čtvrté oslabení v duelu a právě hříšník Bahenský chvilku po návratu na led z trestné lavice ujel libereckým zadákům a se štěstím překonal Pince.

Jen o 25 sekund později po Bahenského dorážce Pabiškovy rány přikryl Pinc lapačkou kotouč na brankové čáře, ale jak si vzápětí ověřil sudí Pešina při konzultaci s videorozhodčím, kotouč se dostal celým objemem v jednu chvíli za ni. Mladá Boleslav tak mohla slavit potřetí. Ve 32. minutě byl blízko zvýšení opět Divíšek, bekhendem ovšem těsně minul.

Jeho nepřesnost nemrzela hosty dlouho. Už pár vteřin nato Divíšek obral o puk s rozehrávkou hodně váhající liberecké hokejisty, předložil ho rychle Tvrdíkovi, jenž svou trefou vyhnal Pince z branky. Ani jeho nástupce Vošvrda ale neodolal nájezdům v obrovské pohodě hrající Mladé Boleslavi dlouho a nekrytý Boháč přidal po Hrdelově nahrávce ještě před druhou přestávkou pátý gól.

Ve třetím dějství už se zápas pouze dohrával. Severočeši se snažili alespoň o čestný úspěch, ale Valent byl proti. Skóre zpečetil v 56. minutě po 40 vteřinách přesilovky Hay.

Bílí Tygři Liberec - BK Mladá Boleslav 0:6 (0:0, 0:5, 0:1)
Branky a nahrávky: 23. Boháč (Hrdel), 27. Bahenský (Boháč), 27. Bahenský (Pabiška, Vrbata), 32. Tvrdík (Divíšek), 40. Boháč (Hrdel, Nouza), 56. Hay. Rozhodčí: Pešina, Fraňo - Bejček, Kalivoda. Vyloučení: 5:7, navíc Plodek (Liberec) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 4129.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články