Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Mladá Boleslav získala po prohře v nájezdech se Zlínem pouze bod

Mladá Boleslav - Hokejisté Mladé Boleslavi ve 14. kole extraligy podlehli na svém ledě Zlínu 3:4 po nájezdech a stejným výsledkem prohráli na svém ledě třetí zápas v řadě. O druhé výhře úřadujícího mistra za sebou venku rozhodl Bedřich Köhler, Zlín je ale i tak stále poslední.

Sport
zdroj: ČT4

V sestavě obhájců titulu stejně jako v pátečním vítězném utkání na Slavii chyběly obvyklé ofenzivní opory Balaštík se zraněným Čajánkem, ale tentokrát se zápas pro Zlín v úvodu nevyvíjel dobře. Už v sedmé minutě hosté inkasovali po pohotové dorážce Mikulíka na brankovišti a o necelé dvě minuty později na něj navázal Lenc přesnou střelou švihem z levého kruhu.

Vedení 2:0 Mladou Boleslav uklidnilo a v dalším průběhu první třetiny kontrovala hru. Jednu z mála nebezpečnějších zlínských střel vyslal Leška, ale gólman Rittich ji vyrazil. Ve druhé třetině Zlínu pomohly zpět do zápasu dvě proměněné přesilovky. Ve 22. minutě nejprve Okál potrestal Hruškův faul gólovou tečí Kotvanova nahození a za dalších pět minut Říčka rovněž v početní výhodě vyrovnal na 2:2.

Otřesení domácí také mohli skórovat v přesilovce, ale obránce Stříteský trefil jen tyč. Mladou Boleslav vrátil do vedení ve 32. minutě Výborný individuálním průnikem ze středního pásma. Zlínští po druhé přestávce znovu předvedli pohotový nástup do hry, opět se prosadil Okál, tentokrát dokonce po dvaceti vteřinách, a srovnal na 3:3.

Domácí pak měli optickou převahu, hlavně Jarůškova přesilovková šance ve 46. minutě volala po proměnění, ale spolehlivě chytající brankář Kašík vyrazil střelu z bezprostřední blízkosti. Domácí zápas Mladé Boleslavi potřetí v řadě dospěl až do samostatných nájezdů. Zlín proměnil všechny tři, přestože domácí trenéři před druhou sérií zkusili zajímavý tah a poprvé nasadili do hry brankáře Málka.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav - Zlín

BK Mladá Boleslav - PSG Zlín 3:4 po sam. náj. (2:0, 1:2, 0:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 7. Mikulík (Stříteský, Klimenta), 9. Lenc (Musil, M. Látal), 32. D. Výborný (Jarůšek) - 22. Okál (Kotvan, Leška), 27. Říčka (Holík, Roman Vlach), 41. Okál (O. Veselý), rozhodující nájezd Köhler. Rozhodčí: Fraňo, Pavlovič - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:2. Diváci: 3 640.

Mladá Boleslav: Rittich (od 2. série nájezdů Málek) - Vidmar, Stříteský, Kučný, M. Hruška, Trška, Robar, R. Čermák - Klimenta, Broš, Mikulík - Pabiška, D. Výborný, Jarůšek - Rys, Vrbata, Pacovský - Lenc, Musil, M. Látal. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Zlín: Kašík - Kotvan, Marušák, Tesařík, Řezníček, Žižka, Matějíček - Okál, Leška, O. Veselý - Holík, Roman Vlach, Říčka - J. Ondráček, Sedláček, Köhler - Šťastný, Fořt, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Marian Jelínek (trenér Mladé Boleslavi): "Začali jsme dobře, vedli jsme 2:0, ale pak jsme bohužel nezvýšili na 3:0, což už by byl stav, který jsme letos udrželi. Soupeř srovnal, my se nadechli a ještě jednou jsme se dostali do vedení. Rozhodujícím okamžikem však bylo vyrovnání Zlína na 3:3. V závěru třetí třetiny jsme si vyvinuli tlak, ale nedali jsme šance, soupeř pak jednoznačně ovládl penalty a získal druhý bod."

Juraj Jurík (Zlín): "Utkání jsme začali špatně, neměli jsme pohyb, domácí byli u všeho dřív a z toho pramenily šance, které proměnili. Po první třetině jsme zredukovali sestavu a řekli si, že nemáme co ztratit. Pomohly nám dvě přesilovky, pak se hra srovnala, ale soupeř znovu odskočil. Zlomový moment byl gól na 3:3 na začátku třetí třetiny. Chtěli jsme brát aspoň bod a chtěli jsme se dostat do penalt, na které jsme si hodně věřili. Dali jsme tři góly ze tří nájezdů, takže jsme si právem vzali druhý bod."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články