Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Mladá Boleslav vs. Chomutov - boj o účast v extralize začíná

Praha - V Mladé Boleslavi dnes startuje extraligová baráž, ve které se domácí hokejisté utkají s Chomutovem. Středočeský klub se v bitvě o udržení v nejvyšší soutěži představí popáté za sebou, čtyřikrát do baráže "spadl" jako nejhorší extraligový tým. Zkušenosti se specifickou sérií má i Chomutov, vítěz první ligy. Ambiciózní severočeský klub si ji vyzkoušel v roce 2010, kdy s Mladou Boleslaví prohrál 1:4 na zápasy. I díky tomu Středočeši věří, že potvrdí bilanci ze vzájemných zápasů posledních let, od sezony 2006/07 se oba celky utkaly sedmnáctkrát a hned patnáctkrát odcházeli z ledu jako vítězové hráči Mladé Boleslavi.

Na druhou stranu současné kádry obou týmů jsou značně odlišné. Poslední vzájemný souboj z roku 2010 zažili čtyři hráči na straně Bruslařského klubu a osm hokejistů na straně Pirátů, řada z nich (Pabiška, Vrbata, Pavlas nebo Milan Procházka) je ale momentálně na marodce. Útočník Nikola Gajovský zase vyměnil mladoboleslavský dres za chomutovský.

Chomutovský kouč: Baráž pro vítěze první ligy je nerovným bojem

Stejně jako v minulých letech bude mít extraligový tým výhodu domácího prostředí na začátku série i v případném rozhodujícím sedmém duelu. Mladá Boleslav také jde do baráže "odpočatější". Středočeši od konce února hráli zápasy skupiny o udržení v pátek a v neděli, Chomutov mezitím odehrál devatenáct utkání v sériích play-off. "I proto si myslím, že baráž pro vítěze první ligy je nerovným bojem. Přesto chci věřit, že jsme schopni vzdorovat a táhnout sérii třeba i na sedm zápasů," uvedl chomutovský trenér Jiří Doležal, který tým Pirátů převzal až v průběhu semifinále play-off místo Václava Sýkory. Chomutov pod jeho vedením zatím vyhrál pět z devíti zápasů.

Trenéry měnili i v Mladé Boleslavi. Nynější kouč Petr Novák převzal Středočechy na konci listopadu. Své současné svěřence tak zná mnohem lépe než Doležal. Novák předtím navíc působil v první lize, takže má dostatek informací i o týmu Chomutova.

Hokejisté Mladé Boleslavi
zdroj: ČT24

"Myslím, že ten tým už je nějaké dva roky zkonsolidovaný. Je tam pár nových tváří, ale určitě máme z čeho vycházet," uvedl Novák, který dříve vedl Havlíčkův Brod. Herní projev soupeře podle něj měnili jen trenéři, kteří se u týmu střídali. "Ale individuální schopnosti hráčů zůstávají stejné. To, co předvádějí, to je jejich strop. Jiné to nebude. Je potřeba dát si pozor na změnu taktiky, ale dovednosti těch hráčů budou na stejné úrovni," soudil Novák.

Chomutov se bude muset v baráži obejít bez pomoci většiny extraligových posil, které angažoval pro prvoligové play-off. V týmu tak skončili Jakub Orsava, Tomáš Rachůnek nebo Dominik Pacovský. Naopak Adam Lapšanský hrát baráž může stejně jako Jan Kovář, jenž se ale momentálně připravuje s reprezentací v Českých Budějovicích.

Je nám líto, video expirovalo.
Mladá Boleslav před baráží
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články