Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Mladá Boleslav, Ústí a Třebíč jsou krok od postupu

Praha - Týmy Mladé Boleslavi, Ústí nad Labem a Třebíče vyhrály ve čtvrtfinále play-off první hokejové ligy i třetí zápasy a k postupu jim chybí jediné vítězství. V jediné dosud vyrovnané sérii se dostala do vedení Olomouc, která zvítězila v Hradci Králové vysoko 6:1. Čtvrté zápasy jsou na pořadu v úterý.

Radující se hokejisté Ústí nad Labem
zdroj: www.hcusti.cz autor: Miroslav Rosendorf

Mladá Boleslav vyhrála v Havlíčkově Brodě jednoznačně 7:2. Domácí Rebelové přitom proti favoritovi opět dobře začali a v osmé minutě se radovali z Ondráčkova přesilovkového gólu. Pak ale úřadovali hosté a do přestávky vsítili tři branky. V druhé části zkorigoval Havel na rozdíl jediného gólu, po následné hrubce však hosté opět navýšili vedení zásluhou Nouzy a už Rebely k ničemu nepustili. Tři Středočeši - Koudelka, Nouza a Vrbata - zaznamenali po dvou brankách.

V Jihlavě měli od začátku převahu hosté z Ústí nad Labem, jejich sebevědomý vstup do utkání potvrdil v 11. minutě dorážkou z mezikruží Sklenička. Dukla pak měla možnost hrát dvojnásobnou přesilovku, ale prosadila se až při třetí početní výhodě. Koutský neudržel puk a do prázdné brány ho uklidil dojíždějící Zeman.

V úvodu druhé třetiny už ale zase vedli Lvi. Dukla při rozehrávce chybovala, Sklenička posunul puk na Čermáka a ten překonal Novotného. Jihlavská jednička v brance kapitulovala potřetí krátce před polovinou utkání, když si nedokázala poradit s tvrdou střelou Lapšanského za modrou čárou. Domácí trenér Vlk poté vyměnil brankáře. Čtvrtou branku hostů přidal v přesilovce Boháč, tři minuty před koncem pak upravil skóre na konečných 2:4 jihlavský obránce Štebih střelou od modré.

V Kadani začali lépe domácí. V 9. minutě tečoval Stoklasa Mainerovu střelu, která skončila za Čiliakovými zády. Hostující Dolníček ale krátce nato využil přesilovku pět na tři a Třebíč bez úhony přečkala i Kolčavovu střelu do horní tyče. V 31. minutě vystřelil Kaut z těžkého úhlu a kotouč propadl Strmeňovi do sítě. Do konce utkání se domácí snažili vyrovnat, ale třebíčský brankář Čiliak byl neprůstřelný.

Olomouc prohrála v Hradci Králové úvodní třetinu, ale v polovině zápasu Rác a Hampl rychle otočili skóre. Hradecká obrana se poté sesypala, hosté nakonec zvítězili vysoko 6:1 a v sérii se ujali vedení.

Výsledky play-off 1. ligy

Kadaň - Třebíč 1:2 (1:1, 0:1, 0:0)

Branky: 9. Stoklasa - 13. Dolníček, 31. Kaut. Rozhodčí: Schmejkal, Pavlovič - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 5:6, navíc Hafenrichter (Kadaň) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 650. Stav série: 0:3.

Hradec Králové - Olomouc 1:6 (1:0, 0:3, 0:3)

Branky: 6. Švagrovský - 30. a 35. Rác, 30. Hampl, 45. Vodný, 51. Kolouch, 55. Řípa. Rozhodčí: Wagner, Doležal - Guth, Rittich. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:0. Diváci: 2 109. Stav série: 1:2.

Havlíčkův Brod - Mladá Boleslav 2:7 (1:3, 1:2, 0:2)

Branky: 8. Ondráček, 29. L. Havel - 9. a 30. Nouza, 12. a 20. Koudelka, 33. a 53. Vrbata, 47. Pojkar. Rozhodčí: Úlehla, Smitka - Komárek, Špůr. Vyloučení: 7:8. Využití: 2:4. V oslabení: 0:1. Diváci: 1 143. Stav série: 0:3.

Jihlava - Ústí nad Labem 2:4 (1:1, 0:2, 1:1)

Branky: 20. Zeman, 57. Štebih - 11. Sklenička, 22. Čermák, 29. Lapšanský, 50. Boháč. Rozhodčí: Svoboda, Zubzanda - Ondráček, Frodl. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:1. Diváci: 1 638. Stav série: 0:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články