Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Mladá Boleslav uspěla v Pardubicích a slaví třetí výhru v řadě

Pardubice - Hokejisté Mladé Boleslavi vyhráli v Pardubicích 3:2. Utkání bylo až do 55. minuty vyrovnané, načež výhru na stranu hostů strhl po individuální akci Tomáš Hyka. Expardubického brankáře Martina Růžičku v dresu hostů pětkrát zachránila branková konstrukce.

Utkání Pardubice - Mladá Boleslav
zdroj: ČTK autor: Stanislav Kolařík

V posledním vzájemném utkání v Pardubicích slavila Mladá Boleslav vítězství 8:3, když po první třetině vedla o čtyři branky. Tentokrát mělo utkání od úvodu klidnější průběh a na výraznější šanci se muselo čekat. Hosté byli zpočátku aktivnější, ale nedokázali nic vytěžit ani z přesilové hry.

Na druhé straně při početní výhodě trefil Zohorna tyč a odstartoval vydařenou pasáž domácích. Boleslavský Růžička sice pochytal šance Sýkory i Čáslavy, ale v přesilovce pak nestačil na přesnou Marcinkovu střelu z mezikruží. Hosté vyrovnali chvíli po pauze, když nepřesnost v pardubické rozehrávce potrestal po Jarůškově přiťuknutí Bárta. Krátce nato skončil zápas pro Pacovského, kterého důrazně dohrál Cetkovský.

Oba týmy dlouho nevěděly, co na soupeře vymyslet. Lehce ospalé diváky probral až velmi kuriózní gól v polovině utkání. Výborný při přesilovce nahodil kotouč na Kristana, který se snažil rozehrát, ale trefil jen Gregorce, od něhož se puk odrazil do branky. Smůla se Pardubic držela i nadále, neboť Marcinko s Tyborem mířili ve svých šancích do tyče. Pozorného Růžičku překonal až Sýkora prudkou ranou v přesilovce.

Remízový stav nutil k opatrné hře, a tak byla dlouho nouze o větší šance, což nezměnily ani přesilovky obou týmů. Rozhodující moment nastal kolem 54. minuty. Sýkora nejprve svůj brejk zakončil jen do tyče, načež boleslavský Hyka po průjezdu pásem zamířil přesně mimo Kristanův dosah. Branková konstrukce pak popáté zachránila Růžičku při střele Tybora.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy z utkání Pardubice - Mladá Boleslav

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - BK Mladá Boleslav 2:3 (1:0, 1:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 19. Marcinko (T. Zohorna), 34. P. Sýkora (Gregorc, T. Zohorna) - 26. Bárta (Jarůšek), 30. D. Výborný, 55. Hyka (Robar). Rozhodčí: Hribik, Koch (Švýc.) - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 3:5, navíc T. Zohorna (Pardubice) 10 min. a do konce utkání. Využití: 2:1. Diváci: 7684.

Pardubice: Kristan - Benák, Havlík, Čáslava, Gregorc, Ščotka, Píša, Korím, Zdráhal - Radil, Nahodil, Tybor - P. Sýkora, Marcinko, T. Zohorna - Gašparovič, Kaut, Starý - Voženílek, M. Špaček, Cetkovský. Trenéři: Říha st. a Říha ml.

Mladá Boleslav: Martin Růžička - M. Hruška, Ovčačík, Trončinský, Kočí, Robar, Holub, Trška - M. Látal, Broš, Pabiška - Jarůšek, D. Výborný, Bárta - Pacovský, Kašpařík, Volf - Hyka, Musil, Lenc. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Miloš Říha mladší (Pardubice): "S výsledkem samozřejmě nemůžeme být spokojení, chtěli jsme jednoznačně vyhrát. Dělali jsme pro výhru maximum, ale bohužel jsme nehráli úplně podle představ. Přizpůsobili jsme se soupeřově hře, což jemu vyhovovalo, ale my jsme nechtěli. Na druhou stranu jsme měli velkou smůlu, protože jsme pětkrát trefili tyč a dali si prakticky dva vlastní góly, jeden úplně a druhý napůl."

Marian Jelínek (Mladá Boleslav): "Přijeli jsme do Pardubic s tím, že chceme získat nějaké body. Snažili jsme se hrát disciplinovaně dozadu, a pokud byla možnost, tak napadat, pokud ne, tak hlídat střední pásmo. Důležitá byla naše branka na 1:1. Pokud by soupeř utekl na rozdíl dvou branek, tak by to bylo o dost těžší. Třetí třetina už byla vabank. Vstřelili jsme gól na 3:2, soupeř nás pak zatlačil a měl šance. Jsme rádi za tři body, mužstvo zaslouží absolutorium."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy