Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Mladá Boleslav udolala Hradec Králové v prodloužení, obrat řídil dvougólový Najman

Mladá Boleslav vyhrála v Hradci Králové 3:2 po prodloužení, přestože ještě v polovině třetí třetiny prohrávala 0:2. Východočechům zajistili dvoubrankový náskok Radek Smoleňák a Matěj Chalupa, v 51. minutě zahájil obrat Adam Zbořil, který dokonal dvěma góly Ondřej Najman. Nejdříve vyrovnal ve vlastním oslabení a v čase 62:07 rozhodl.

Hokejisté Mladé Boleslavi se radují z výhry v Hradci Králové
zdroj: ČTK autor: David Taneček

"Nehráli jsme moc dobře, ale vytěžili jsme z minima maximum a vedli jsme 2:0. Za toho stavu to musíme dohrát do vítězného konce. Bohužel jsme dostali kontaktní gól, Boleslav cítila šanci a povedlo se jim ujet v naší přesilovce. To byla naše hrubá chyba, udělali jsme dvě a zápas jsme si sami prohráli," řekl trenér Hradce Vladimír Růžička.

Hradec nastoupil ke třetímu ze série čtyř domácích extraligových vystoupení, kterou zakončí v neděli duelem s Karlovými Vary. V úterý ale ještě naváže odvetou semifinále Ligy mistrů proti Djurgaardenu, v které bude hájit náskok 3:1.

Do sestavy Mladé Boleslavi se po čtyřech zápasech vrátil kapitán Michal Vondrka, u něhož se spekuluje o zájmu právě Hradce Králové.

"Dlouho jsme nedokázali dát gól a na začátku třetí třetiny se Hradec dostal do vedení 2:0. To nebylo vůbec příjemné. Cítil jsem ale z mančaftu, že tady něco můžeme udělat. Věřili jsme, že se tady pořád dá něco udělat. Pak dal taky Adam Zbořil na 2:1, v oslabení jsme srovnali. Super, jsem nadšený," uvedl Vondrka.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové - Mladá Boleslav

Do první velké šance se dostal hostující Zbořil po forčekingu Skalického, ale jeho pokus skončil nad brankou a vzápětí se v osmé minutě radoval Hradec.

Smoleňák se probil do útočného pásma a z levého kruhu se trefil přesně pod horní tyč. Vyrovnat mohl při hře čtyř proti čtyřem Vondrka, který se natlačil před Mazance, ale minul.

Na začátku druhého dějství měl možnost zvýšit Chalupa. Hrozili i hosté, ale ve 28. minutě byl blízko druhému gólu v utkání domácí kapitán Smoleňák, který trefil z levé strany z úhlu tyč.

Na druhé straně se činil Mazanec, jenž si poradil s Flynnovým pokusem z mezikruží i se Zbořilovým únikem. Bruslařský klub se zase ubránil ve dvou oslabeních.

Po 32 sekundách závěrečné části pojistil vedení domácích Chalupa, autor dvou branek z úterního vystoupení ve Stockholmu. Najel si před branku a usměrnil za Krošelje Cingelovu přihrávku.

Mazanec zůstával neprůstřelný až do 51. minuty, kdy jej při Paulovičově vyloučení překonal Zbořil. O čtyři minuty později ujel ve vlastním oslabení Najman a vynutil prodloužení. V něm po Zohornově přihrávce Najman vstřelil i vítěznou branku.

"Myslím, že jsme nehráli úplně špatně, ale prohrávali jsme 0:2 a nevyvíjelo se to pro nás vůbec dobře. Od druhé třetiny jsme si začali vytvářet šance, ale nedali jsme gól, protože gólman (Marek Mazanec) chytal výborně. Ve chvíli, kdy jsme to už ani úplně nečekali, se nám podařilo dát kontaktní gól na 1:2. To nám strašně pomohlo. Zvedli jsme hlavy a začali jsme věřit, že bychom se zápasem ještě mohli něco udělat. Jsme strašně rádi za obrat," prohlásil trenér Mladé Boleslavi Radim Rulík.

Hradec Králové - BK Mladá Boleslav 2:3 v prodloužení (1:0, 0:0, 1:2 - 0:1)

Branky a nahrávky: 8. Smoleňák (Cibulskis), 41. M. Chalupa (Cingel) - 51. A. Zbořil (Klepiš, Pláněk), 55. O. Najman (Dlapa), 63. O. Najman (R. Zohorna). Rozhodčí: Stano (SR), Veselý - Lučan, Kis. Vyloučení: 5:5, navíc Skalický (Mladá Boleslav) 10 min. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 4535.

Hradec Králové: Mazanec - Čáp, Cibulskis, F. Pavlík, Šalda, Muška, Rosandič, Gaspar - Smoleňák, Cingel, M. Chalupa - K. Klíma, Lev, R. Pavlík - Jergl, Koukal, Perret - Paulovič, Dragoun, Miškář. Trenéři: V. Růžička a T. Martinec.

Mladá Boleslav: Krošelj - Ševc, Hrbas, Pláněk, Dlapa, Fillman, Bernad - Klepiš, A. Zbořil, Skalický - D. Šťastný, Jeglič, R. Zohorna - Vondrka, Bičevskis, Lunter - P. Kousal, O. Najman, Flynn. Trenéři: Rulík a Patera.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články