Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Mladá Boleslav prodloužila sérii neúspěchů, Olomouci podlehla 2:4

Už více než měsíc nevyhráli hokejisté Mladé Boleslavi za tři body a nepříznivou sérii neprolomili ani proti Olomouci. Na Hané sice dokázali do poloviny zápasu vymazat dvoubrankový náskok soupeře, na branku Buriana ze 35. minuty už ale odpověď nenašli. První vítězství Kohoutů v novém kalendářním roce pečetil do prázdné branky Irgl. Bruslaři prohráli počtvrté za sebou, celkově posedmé z posledních devíti utkání a patří jim dvanáctá příčka.

Vilém Burian střílí branku do sítě Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

Ve třetí minutě zakončoval neúspěšně přečíslení tří na jednoho Ostřížek, na druhé straně vyzkoušel pozornost Konráda Klepiš. Domácí byli blízko první trefy po střele Čápa, ale Jergl nedokázal přehodit Maxwellův beton.

V sedmé minutě už šli Hanáci do vedení: Houdek vypálil od modré čáry a Strapáč přesměroval puk za záda hostujícího gólmana.

Po 26 vteřinách už byl stav 2:0, když rychlý brejk parádně vyřešil obránce Čáp, který našel na ose volného Hermana a ten ranou z první trefil odkrytou část Maxwellovy branky.

Mladá Boleslav mohla brzy snížit, jenže Valský poslal kotouč příliš vysoko. Povedlo se to až v 11. minutě pohotovou ranou Žejdlovi.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Olomouc - Mladá Boleslav

Konrád pak předvedl fantastický zákrok proti Orsavovi a udržel vedení Kohoutů. Ještě větší možnost měl Klepiš, ale jeho bekhendová střela do odkryté olomoucké branky šla vedle.

Středočeši se nadále snažili o vyrovnání a v 19. minutě byli znovu blízko, když Klepiš vybídl Pacovského, i on však zblízka minul. Ve druhé části se do první šance dostala Olomouc, Sundher přečíslení řešil bekhendem, který ale Maxwell vytěsnil betonem.

Ve 29. minutě hosté v přesilové hře srovnali, když hodně složitou dorážku zvládl Orsava. Domácí odpověděli stejnou mincí. Početní převahu využil zblízka Burian. V závěru trefil v další přesilovce Irgl horní tyč mladoboleslavské branky.

Ve třetí třetině šancí ubylo, hosté málem srovnali po teči Orsavy. Olomouc se dostala do tlaku při akci první pětky, Knotka vychytal Maxwell. Laš se dral za navýšením vedení poté, co skočil na led z trestné lavice, mezírku v postavení gólmana nenašel.

V závěru hráli hosté v šesti s Maxwellem na střídačce, Samuels-Thomas byl sám před Konrádem, který jej vychytal, stejně dobře si poradil i s dělovku Klepiše. Gólovou pojistku pak přidal do prázdné branky Zbyněk Irgl, posila Olomouce z Třince.

"Jsme strašně rádi za tři body, protože to byl velmi těžký zápas až do závěru. Mladá Boleslav je silný soupeř, který výborně bruslí, hraje stále dopředu. Rychle jsme sice vedli o dvě branky, ale oni vyrovnali, velmi důležitá byla rychlá branka Vildy Buriana na 3:2," řekl Irgl.

"V závěru to bylo pro mě už jednoduché, opět musím pochválit Vildu, který tam soupeře zablokoval, a puk se ke mně odrazil. Po dvou porážkách máme tři body, což je strašně důležité. Měl jsem samozřejmě radost z toho, že mě fanoušci po utkání vyvolávali. Kvůli tomu hokej hrajete, bylo to fajn," dodal Irgl.

HC Olomouc - BK Mladá Boleslav 4:2 (2:1, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 7. Strapáč (Houdek, Irgl), 7. Herman (Čáp), 35. Burian (Herman), 60. Irgl - 11. Žejdl (Bernad), 29. Orsava (Klepiš, Kotvan). Rozhodčí: Hejduk, Úlehla - Hlavatý, Ganger. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:1. Diváci: 4027.

Olomouc: Konrád - Jaroměřský, Staněk, Rutar, Houdek, Dujsík, Čáp - Eberle, J. Knotek, Laš - Irgl, Strapáč, Burian - Jergl, Herman, Holec - B. Mráz, Sundher, Ostřížek. Trenéři: Venera, Tomajko a Moták.

Mladá Boleslav: Maxwell - Kurka, Jan Hanzlík, Eminger, Němeček, J. Říha, Kotvan, Bernad - Valský, Žejdl, Orsava - Pacovský, P. Holík, Klepiš - Lenc, P. Musil, L. Pabiška - P. Kousal, Urban, Samuels-Thomas. Trenéři: Kýhos, Ujčík a Žabka.

Jan Tomajko (Olomouc): "Byl to těžký zápas. Vedli jsme brzy 2:0, ale hosté srovnali, což s námi zamávalo. Dlouho jsme nedali gól v přesilovce, dnes nám vyhrál zápas. Ve třetí části jsme se to snažili uhrát a Braňo Konrád výborně zachytal. Pro nás je to strašně důležité vítězství. Zbyněk Irgl zahrál výborně, gól si za svůj výkon zasloužil."

Boris Žabka (Mladá Boleslav): "Špatně jsme začali, a i když víme, že Olomouc má výborné brejky, tak jsme přesto nepokryli druhou vlnu a Olomouc nám dala dvě branky. Dokázali jsme sice vyrovnat, což nás však stálo spoustu sil. Pak jsme inkasovali v oslabení. Máme teď potíže s produktivitou, vyrovnat se nám už nepodařilo."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články