Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Mladá Boleslav precizní obranou vynulovala Kometu, veze cennou výhru

Jak jinak se dostat z krize než to zavřít v obraně. Hokejisté Mladé Boleslavi poprvé v sezoně bodovali, a rovnou na ledě úřadujícího mistra brněnské Komety. Vítěznou branku vstřelil v 53. minutě Dominik Pacovský, výhru 2:0 dovršil gólem do prázdné branky Jakub Klepiš.

Jakub Klepiš z Mladé Boleslavi v souboji s Gulašim
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

"Po třech smolně prohraných zápasech, kdy jsme doplatili na individuální chyby, jsme přijeli do Brna s pokorou. Znali jsme sílu soupeře. Důležité bylo, že se nám podařilo ubránit přesilovky Brna," uvedl po utkání boleslavský trenér Vladimír Čermák.

Boleslav po předcházejících třech nezdarech proházela útočné řady. Hosté promarnili hned v úvodu zápasu možnost k otevření skóre při 101 sekund dlouhé přesilovce pěti proti třem. Čisté konto pomohl Brňanům v těchto chvílích udržet brankář Langhamer, který kryl několik střel a blýskl se zejména při dorážce Žejdla, kdy stačil nohou zabránit kotouči v cestě do sítě.

Kometa postupně převzala iniciativu, v útočném pásmu přehrávala soupeře kombinační souhrou. V koncovce si ale domácí hokejisté nedokázali poradit se slovinským brankářem Krošeljem.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Brno - Mladá Boleslav

Ve druhé třetině přidali hosté na rychlosti i důrazu. Častěji se dostávali k zakončení, nedokázali si však poradit s pozorným brankářem Langhamerem. Brňané se snažili odpovídat stejnou zbraní, na rozdíl od soupeře se ale tak často nedostávali k vážnějšímu ohrožení Krošelje.

V úvodu třetí třetiny se Kometě nabídla možnost otevřít skóre utkání při třech přesilových hrách. V krátkém sledu zasedla dvakrát na trestnou lavici obránce Dlapa a po něm Vondrka. Boleslav se ale precizní defenzívou ubránila.

"V přesilovkách ve třetí třetině jsme si vytvořili tlak a velice solidní šance, bohužel jsme dnes gól nedali. Potom jsme zaváhali po standardní situaci v našem obranném pásmu. Bylo to o tom, kdo vstřelí první gól," posteskl si trenér Komety Kamil Pokorný.

V 54. minutě po akci obránců Kotvana s Dlapou prostřelil Pacovský poprvé brankáře Langhamera. "Dozadu jsme soupeři povolili více než bylo třeba. Brankář Langhamer nás dlouho držel, měl spoustu výborných zásahů. Bohužel se nám nedařilo zakončení," řekl útočník Brna Bedřich Köhler.

Kometa se ještě pokusila v závěru o zvrat, střelecky ale vyšla naprázdno. Naopak čtyři sekundy před koncem při power play soupeře pečetil boleslavskou výhru Klepiš střelou do prázdné branky.

"Jsem moc rád, že se nám po nevydařeném začátku sezony podařilo bodovat. Doufám, že se po dnešním utrápeném vítězství odrazíme k lepším výsledkům. Hráli jsme trpělivě. A neskutečně dobře chytal Krošelj, který nás podržel při přesilovkách soupeře," řekl boleslavský útočník Michal Vondrka.

HC Kometa Brno - BK Mladá Boleslav 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 54. Pacovský (Dlapa, Kotvan), 60. Klepiš (Jan Hanzlík). Rozhodčí: Jeřábek, Obadal - Polák, Špůr. Vyloučení: 5:5. Bez využití. Diváci: 7012.

Sestavy:

Brno: Langhamer - D. Mikyska, J. Mikuš, Štencel, Gulaši, Bartejs, Malec, Barinka - Mallet, P. Holík, Zaťovič - Kašpar, J. Hruška, Plášek - Horký, Nahodil, R. Zohorna - Köhler, L. Čermák, Dočekal. Trenéři: L. Zábranský st., Horáček, Pokorný a Oslizlo.

Mladá Boleslav: Krošelj - Bernad, Jan Hanzlík, Pláněk, Němeček, Dlapa, Kurka, Kotvan - Klepiš, Žejdl, Orsava - Vondrka, Skalický, Pacovský - D. Šťastný, P. Musil, M. Látal - M. Procházka, Najman, L. Pabiška. Trenéři: Kýhos, V. Čermák a Žabka.

Ohlasy trenérů:

Kamil Pokorný (Brno): "Obě mužstva měla hodně šancí. V zápase vynikli oba brankáři. Přežili jsme v úvodu téměř dvouminutové oslabení ve třech. V přesilovkách ve třetí třetině jsme si vytvořili tlak a velice solidní šance, bohužel jsme dnes gól nedali. Potom jsme zaváhali po standardní situaci v našem obranném pásmu. Bylo to o tom, kdo vstřelí první gól. Dala ho Boleslav. Z výsledku jsme zklamaní. Vytvořili jsme si totiž dostatek šancí, které jsme neproměnili."

Vladimír Čermák (Mladá Boleslav): "Přijeli jsme do Brna po třech smolně prohraných zápasech, v nichž jsme po dobrých výkonech doplatili na individuální chyby, s pokorou. Čekalo nás těžké utkání. Jsem rád, že kluci plnili, co jsme si řekli před zápasem. Věděli jsme, že je Brno silné na přesilovkách. Podařilo se nám je uhlídat. Výborný výkon odvedl brankář Krošelj. Od toho jsme se odrazili k cenné výhře."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články