Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Mladá Boleslav porazila na úvod baráže Ústí nad Labem 3:0

Mladá Boleslav - Hokejisté Mladé Boleslavi porazili v prvním utkání baráže o extraligu Ústí nad Labem 3:0 a vykročili za záchranou v nejvyšší soutěži. Domácí dnes o své výhře nad vítězem první ligy definitivně rozhodli až v závěru zápasu, kdy dvěma góly pojistili své vedení. Druhé utkání série hrané na čtyři vítězství je na programu v pondělí opět v Mladé Boleslavi.

BK Mladá Boleslav - Slovan Ústečtí Lvi
zdroj: ČTK autor: Břetislav Fiala

Domácím se ideálně vydařil vstup do utkání. Již po 95 vteřinách vedli, když Klimenta využil Boháčovu přihrávku zpoza branky a překonal Salfického v ústecké brance. Středočeši i díky gólu ovládli hru, tlačili se do koncovky, ale další branku i kvůli pozorným zákrokům dvojnásobného světového šampiona nepřidali.

Vítěz první ligy se výrazněji usadil v útočném pásmu až po sedmé minutě, díky mladoboleslavským faulům. Téměř minutu si Ústí nad Labem zahrálo i přesilovou hru pět na tři, Schwarz v brance domácích při ní ale neměl ani jeden zákrok. Hru proti bránící trojici, dlouhou 66 vteřin, si v první části vyzkoušeli i Středočeši. Přestože byla jejich přesilovka lepší, branku rovněž nedali.

Salfického nepřekonali ani na začátku druhé třetiny, kdy se do dobrých střeleckých pozic dostali Důras s Klimentou. V početní výhodě poté nebezpečně pálil Kočí. Příležitosti si však vypracovávali i Severočeši. Ve 29. minutě mohl vyrovnat kapitán Špirko, Schwarz byl ale připraven. Na bývalého brankáře St. Louis, který do Mladé Boleslavi přišel v průběhu sezony, nevyzrál ani Procházka.

Jedinečnou příležitost zvýšit na 2:0 měl nejhorší extraligový celek této sezony ve 41. minutě, kdy hrál 42 vteřin v pěti proti třem. Ani druhou delší dvojnásobnou početní výhodu však domácí nevyužili. Ve 46. minutě se v dobré pozici neprosadil Sýkora. Na druhé straně zahrozil nebezpečnou tečí nejproduktivnější Lev v play off první ligy Heřman, který se do sestavy vrátil po otřesu mozku v pátém finálovém utkání. Schwarze však nepřekonal.

Středočeši poté nevyužili další dvojnásobnou přesilovku, ale mrzet je to nakonec nemuselo. V 58. minutě přidal jejich druhý gól David Vrbata a na konečných 3:0 zvýšil o 50 vteřin později Důras.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články