Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA 2023/2024

Mladá Boleslav ovládla přestřelku s Hradcem, dvěma góly se uvedl Zohorna

Nejlepším možným způsobem se v novém působišti uvedl Radim Zohorna. Útočník, který na začátku týdne přišel z Brna výměnou za Jakuba Orsavu, dvěma brankami podpořil vítězství Mladé Boleslavi 8:5 nad Hradcem Králové. Gólově bohaté utkání rozhodli v závěru třetí třetiny domácí Bruslaři třemi góly v rozmezí dvou minut.

Radost hokejistů Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Vít Černý

"Byly to nervy až do konce zápasu, ale hlavní je, že jsme vyhráli a máme tři body. To, že dám dva góly, jsem si nepředstavoval ani ve snu," řekl Zohorna.

"Ukázalo se, jaká je tady síla týmu. Makali jsme až do konce a šli jsme si pro vítězství," radoval se dvaadvacetiletý útočník.

Gólovou přestřelku v první třetině odstartoval v páté minutě Cibulskis, který za Růžičkova záda pohotově vrátil nepřesnou střelu Rákose.

O 45 sekund později brankář Mladé Boleslavi, který nastoupil k prvnímu extraligovému utkání v sezoně, inkasoval podruhé. Od modré čáry se trefil přesně Zámorský.

Domácí však dokázali na branku nejproduktivnějšího obránce soutěže rychle a rázně odpovědět.

Nejprve snížil Bernad, o 23 sekund později vyrovnal Skalický, jenž tečoval Kurkovu střelu. A v 10. minutě Středočeši už vedli. Při Rákosově vyloučení se prosadil Kotvan.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav - Hradec Králové

Vedení však Mladá Boleslav neudržela dlouho, nedůrazu na brankovišti využil Linhart. Za 14 minut hry se tak střelecky prosadilo hned pět beků.

Blízko vedení se Bruslařský klub dostal ve 23. minutě, rozhodčí však Musilův gól neuznali pro hru vysokou hokejkou. Domácí ale nesmutnili dlouho, o 94 sekund později překonal Pavelku střelou k tyči Pabiška.

Ve 33. minutě se do slibných příležitostí dostali Kurka a Vondrka, ani jeden z nich neuspěl. Neprosadil se ani na druhé straně Filip Pavlík.

Skóre se opět měnilo až při druhé mladoboleslavské přesilovce, kdy Pláňkovu střelu pohotově dorazil do branky Zohorna, a prosadil se tak v premiérovém zápase po výměně z Brna. Duel tím zároveň skončil pro Pavelku, jehož nahradil Maxwell.

Ve třetí třetině se hosté poprvé ubránili při přesilovce domácích a i díky tomu se dokázali vrátit do zápasu.

Při Kousalově trestu nejprve snížil Vincour a poté po rychlém protiútoku vyrovnal Paulovič. Ve 48. minutě tak byl stav nerozhodný 5:5.

"Bylo to hodně hektické, velká divočina, ale naštěstí s dobrým koncem pro nás," oddechl si brankář Mladé Boleslavi Jan Růžička, který si nakonec připsal 22 zákroků.

"Začátek nebyl úplně jednoduchý, nesáhl jsem si na puk a dvakrát jsem ho lovil... Výhra se ale počítá. Jsem rád, že mi to kluci vrátili góly. Příště to budu muset vrátit já jim," dodal Růžička.

Domácí ale ztráta vedení nepoznamenala a v 57. minutě rozhodli dvěma góly o své výhře. Nejprve se prosadil Šťastný a 11 sekund po buly Zohorna. A to nebylo vše. Další branku přidal vzápětí Pláněk.

"Třetí třetina nás mrzí. Otáčelo se to na jednu, na druhou stranu. Vrátili jsme se do zápasu a v posledních pěti minutách si to sami prohrajeme. Domácí makali, padalo hodně gólů. Nedá se nic dělat. Musíme se rychle oklepat, v sobotu nás čeká další zápas," řekl hradecký obránce Tomáš Linhart.

BK Mladá Boleslav - Hradec Králové 8:5 (3:3, 2:0, 3:2)

Branky a nahrávky: 7. Bernad (Flynn, P. Kousal), 7. Skalický (Kurka, Klepiš), 10. Kotvan (Vondrka, Skalický), 24. L. Pabiška (Žejdl), 37. R. Zohorna (Pláněk, Klepiš), 57. D. Šťastný (Žejdl), 57. R. Zohorna (M. Látal), 58. Pláněk (Vondrka, Klepiš) - 5. Cibulskis (Rákos, Bezúch), 6. Zámorský (Lessio, Vopelka), 14. Linhart (Cingel, Vopelka), 46. Vincour (F. Pavlík, Smoleňák), 48. Paulovič (Bezúch, Bičevskis). Rozhodčí: Šír, Pražák - Gerát, D. Hynek. Vyloučení: 2:3. Využití: 2:1. Diváci: 3015.

Mladá Boleslav: J. Růžička - Němeček, Bernad, Kurka, Kotvan, Pláněk, Dlapa, Eminger - Vondrka, Klepiš, Skalický - D. Šťastný, Žejdl, L. Pabiška - M. Látal, P. Musil, R. Zohorna - P. Kousal, T. Knotek, Flynn. Trenéři: M. Hořava st., Rulík a Patera.

Hradec Králové: J. Pavelka (37. Maxwell) - Zámorský, Linhart, Graňák, Cibulskis, F. Pavlík, Rosandič, Nedomlel - Smoleňák, Koukal, M. Chalupa - Vopelka, Cingel, Lessio - Paulovič, Bičevskis, Miškář - Vincour, Rákos, Bezúch. Trenéři: T. Martinec, P. Svoboda a Krátoška.

Pavel Patera (Mladá Boleslav): "Začali jsme s příliš velkým respektem a nechali jsme Hradci příliš prostoru. Takhle dobrý tým to samozřejmě okamžitě využil. Nakoply nás přesilovky, které jsme využili. Byly tam střely, hráči před brankou. Když dáte osm gólů, tak byla útočná fáze výborná. Defenzivní byla dnes samozřejmě trochu horší a zápas mohl klidně dopadnout i opačně. Rozhodl šestý gól. Hradec se tlačil do útoku a my jsme dali další dvě branky."

Tomáš Martinec (Hradec Králové): "Měli jsme výborný vstup do zápasu, rychle jsme šli do vedení 2:0 a nevím, jestli nás to na chviličku uspokojilo. Jak jsme jej rychle získali, tak jsme o něj rychle přišli. Boleslav zápas během chvilky otočila a poté nám přesilovkami odskočila až na 5:3. Ke cti týmu slouží, že jsme zápas dokázali ve třetí třetině srovnat. Co říct k závěru. Z pohledu defenzivní činnosti týmu to byl náš nejhorší zápas. Udělali jsme spoustu individuálních chyb, měli spoustu ztrát. Boleslav odehrála velmi dobrý zápas a zaslouženě vyhrála."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články