Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Mladá Boleslav míří do karantény, Hradec Králové s Plzní ve čtvrtek hrát nebudou

Mladá Boleslav je dalším extraligovým týmem, který je kvůli nákaze koronavirem v karanténě. Středočeši byli nuceni odložit ze zdravotních důvodů již úterní zápas proti Liberci, v řádném hracím termínu neodehrají minimálně další tři utkání. Z preventivních důvodů se ve čtvrtek neuskuteční ani předehrávaný zápas 25. kola mezi Hradcem Králové a Plzní. Někteří hráči z týmu Východočechů vykazují příznaky nachlazení. Plzeň bude hrát nově v sobotu ve Zlíně a v neděli na ledě Vítkovic.

"S ohledem na několik pozitivních testů v A-týmu BK Mladá Boleslav je tým od dnešního dne v desetidenní karanténě," uvedli zástupci klubu v krátkém prohlášení na oficiálním webu.

Zdravotní problémy zasáhly do kádru Bruslařského klubu již před nedělním soubojem se Spartou, ve kterém se domácí museli obejít bez pomoci nemocných trenérů Radima Rulíka a Pavla Patery.

K výhře 4:2 tým dovedli Petr Haken, Radim Vrbata a Václav Nedorost. O den později Středočeši oznámili, že problémy mají další členové týmu.

Mladá Boleslav nyní potvrdila odložení pátečního domácího zápasu proti Zlínu, hrát nebude ani v neděli ve Vítkovicích, které se vzápětí dohodly s Plzní na předehrávce 9. kola, a příští týden v pátek nepřivítá Olomouc. Plzeň svůj uvolněný program doplnila ještě o sobotní předehrávku 11. dějství na ledě Zlína.

Všechna utkání, která se neuskuteční v řádném hracím termínu, se musejí dohrát nejpozději do 40 dnů. Jinak budou zápasy považovány za nesehrané a o jejich výsledcích rozhodne sportovně-technická komise ČSLH.

Hradec Králové se měl podle původního rozpisu ve čtvrtek utkat s Pardubicemi, které jsou ale po pozitivních testech na covid-19 u některých hokejistů v karanténě.

Východočeši se proto domluvili s Plzní na předehrávce 25. kola, nyní se ale zápas vrací do původního termínu a hrát se bude 6. prosince.

"Po úterním utkání na ledě Olomouce vykazují někteří hráči příznaky nachlazení, o dalším postupu rozhodne podle vývoje situace klubový lékař, případně Krajská hygienická stanice," uvedli zástupci Hradce Králové v krátké tiskové zprávě s dodatkem, že další informace nebudou poskytovat. Je pravděpodobné, že hráči se nyní podrobí testu na koronavirus.

Vedle Pardubic jsou v současnosti v karanténě i Třinec, Litvínov a Karlovy Vary. Po vynucené přestávce se tento týden do programu soutěže zapojí Vítkovice a teoreticky mohou začít hrát i hokejisté Brna, kteří se do tréninku vrátili v úterý.

Kometa ale podle původního rozpisu měla v pátek hrát s Karlovými Vary, nedělní duel se Zlínem byl již s předstihem přeložen na úterý 6. října.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články