Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Mladá Boleslav kritizuje přístup APK

Mladá Boleslav - Vedení Mladé Boleslavi kritizuje Asociaci profesionálních klubů ledního hokeje (APK LH), která problém kolem třineckého hráče Martina Adamského řeší jinak než podzimní kauzu s chybnými registracemi. "Je velkým překvapením, že i po kontrole registrací a evidencí všech hráčů Tipsport extraligy ledního hokeje se nyní objevuje další případ nesprávné evidence hráče. Je tedy otázkou, co bylo vlastně kontrolováno, a jak je možné, že nebylo na tento případ upozorněno. Vše nasvědčuje tomu, že opět selhává kontrolní funkce APK," stojí v prohlášení středočeského klubu.

Mladá Boleslav se podivuje, že v nové kauze jsou interpretovány řády jinak než v případech neplatných registrací Jiřího Marušáka a Tomáše Divíška, které stály Mladou Boleslav 22 bodů. O body přišly ze stejného důvodu také Plzeň a Kladno.

"Ředitel APK (Stanislav Šulc) opakovaně tvrdil, že za správnost evidence hráče zodpovídá jeho nový klub. Nyní v tomto případě nový klub 'asi' za správnost evidence neodpovídá a chyby se podle svého tvrzení zřejmě dopustil ředitel APK při kontrole listin," prohlásil mladoboleslavský klub.

"Současný stav jednoznačně prokazuje, že kontrolní mechanismy APK nefungují a že řády APK jsou jejími orgány ve stejných či obdobných případech vykládány diametrálně rozdílným způsobem," kritizuje vedení posledního týmu extraligové tabulky.

Ředitel extraligy Šulc odmítl možnost, že by přestup Adamského nebyl platný, přestože došlo při vyřizování transferu k záměně dokumentu Ohlášení přestupu za Prohlášení o postoupení Hráčské smlouvy. Transakce byla oficiálně potvrzena a Ocelářům podle Šulce žádná sankce nehrozí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články