Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Mladá Boleslav je krok od záchrany v extralize

Chomutov - Hokejisty Mladé Boleslavi dělí po dnešku pouze jediné vítězství od záchrany v extralize. Středočeši úspěšně zvládli i druhé utkání na ledě vítěze první ligy Chomutova a po výhře 4:3 vedou v sérii hrané na čtyři vítězné duely 3:1 na zápasy. Páté utkání se hraje v neděli od 17:30 a Mladá Boleslav může potvrdit setrvání mezi elitou na svém ledě. Informace najdete také na serveru hokejživě.cz.

Domácí vstoupili do zápasu se zjevnou snahou srovnat krok v sérii po středečním zaváhání. Již v začínající šesté minutě byli tomuto cíli o kousek blíže, neboť Skořepa úspěšně tečoval ránu Tribuncovse mimo dosah gólmana Schwarze a Chomutov šel do vedení. Po sérii vyloučení, kdy se chvíli hrálo i ve třech na obou stranách skončila první třetina nakonec smírně; v 19. minutě vyrovnal Nouza.

Druhá třetina přinesla více šancí. Nejprve Fabuš zachytil za brankou Hruškovu přihrávku, dostal se před gólmana Hanuljaka, jenže ten jeho bekhendové zakončení přečetl. V končící 26. minutě poslal hosty do vedení po 20 vteřinách hry čtyř proti čtyřem Macho. Ve 37. minutě zamířil na trestnou lavici Duben a Severočeši toho skvěle využili. Po akci, kterou na samém začátku založil Hanuljak, prolomil svou dnešní střeleckou smůlu Hruška. Jen tři vteřiny před druhou přestávkou ale vrátil Mladé Boleslavi vedení u pravé tyčky zcela zapomenutý Pabiška.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Chomutov - Mladá Boleslav

Zápas vyvrcholil dramatickou koncovkou

Ve třetím dějství hosté dlouho bránili těsný náskok. Chomutov se pomalu nadechoval k náporu, ale ten přibrzdil na konci 56. minuty faulem Skořepa a Žabka přidal čtvrtou trefu Mladoboleslavských. Necelé tři minuty před koncem si domácí lavička po vyloučení hostí vyžádala oddechový čas a sáhla také ke hře bez brankáře. V 59. minutě posunul Jindra branku a bylo nařízeno trestné střílení, které však Skořepovi chytil Schwarz. Chomutov hrál chvilku nato dokonce v pěti proti třem a Hruška vykřesal 53 vteřin před koncem alespoň jiskřičku naděje. Do další šance už se ale Chomutov v nervózním konci přes velkou snahu nedostal.

KLH Chomutov - BK Mladá Boleslav 3:4 (1:1, 1:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 6. Skořepa (Tribuncovs), 38. D. Hruška (Duda, Eiselt), 60. D. Hruška (Pavlas) - 19. Nouza (T. Sýkora), 26. Macho (Jindra), 40. Pabiška (Fabuš, Jiruš), 57. Žabka (T. Sýkora, Macho). Rozhodčí: Šindler, Hodek - Lederer, Bryška. Vyloučení: 11:12, navíc Kraft 5 min. a do konce utkání, Hanuljak - Lehikoinen oba 10 min. Využití: 2:2. Diváci: 6192(vyprodáno). Stav série: 1:3.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články