Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Mistry z Pardubic posílil Brendl, zůstává brankář Salfický

Pardubice - Novou posilou extraligových hokejistů Pardubic se stal útočník Pavel Brendl, který s mistrovským klubem uzavřel dvouletou smlouvu. V dresu Východočechů bude pokračovat i brankář Dušan Salfický, který po minulé sezoně uvažoval o ukončení aktivní kariéry. Klub to oznámil na dnešní tiskové konferenci po začátku letní přípravy na nadcházející ročník.

Juniorský mistr světa z roku 2001 Brendl v Pardubicích krátce působil i v nedávno skončeném extraligovém ročníku. V listopadu odehrál za ČSOB Pojišťovnu šest zápasů, ve kterých dal pět branek, ale poté zamířil do švýcarského Rapperswilu. "Po dlouhých jednáních se nám podařilo domluvit se na smlouvě. Věříme, že to bude tahoun mužstva a elitní střelec," řekl sportovní manažer Petr Hemský.

"Nechtělo se mi dále čekat, a když přišla konkrétní nabídka, tak jsme se dohodli. Vím, do čeho jdu, a doufám, že to bude stejně úspěšně jako loni pokračovat," uvedl Brendl. Jedenatřicetiletý vyhlášený střelec se dohodl na dlouhodobé smlouvě a poprvé v kariéře by měl v Česku odehrát kompletní seniorskou sezonu.

Rodák z Nového města nad Metují, který má na kontě 80 zápasů v NHL, totiž v roce 1998 odešel z Olomouce a od té doby působil v zahraničí. Jen při výluce NHL v roce 2004 odehrál dva zápasy za Třinec a loni hrál krátce za svůj nový klub. "Ve všech ligách, kde hrál, se dokázal prosadit. Chtěli jsme, aby u nás zůstal už loni. Teď jsme rádi, že k nám přišel," řekl trenér Pavel Hynek, který nyní plánuje najít k Brendlovi vhodného centra.

Čtyřicetiletý Salfický se do svého mateřského klubu vrátil v průběhu minulé sezony, aby kryl záda jedničce Martinu Růžičkovi. A i díky němu Pardubice získaly mistrovský titul. Dvojnásobný mistr světa sice po skončení sezony uvažoval, že ukončí aktivní kariéru, ale nakonec podepsal na východě Čech novou roční smlouvu. "Po jeho příchodu k nám brankářská dvojice správně fungovala a nebyla tak taková rivalita. I když poté Dušan v play-off tolik zápasů neodchytal, týmu hodně v kabině pomohl," uvedl Hynek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články